Вищий антикорупційний суд обрав запобіжку у справі “плівок ОАСК”: 227 тис. застави для судді Саніна.

Богдан Санін один з підозрюваних у справі “плівок ОАСК”: аудіозаписів, на яких голова суду Павло Вовк разом з підлеглими нібито обговорюють вплив на органи суддівської влади, винесення судових рішень за грошову винагороду та “протягування” потрібних людей в систему судової влади. 

Ще восени 2020 року НАБУ і САП просили 1 млн грн застави для Богдана Саніна. До цього Голова ОАСКу Павло Вовк та інші підозрювані у справі кілька разів не з’явились на засідання ВАКСу для обрання запобіжного заходу.

Про справу: за версією слідства, голова ОАСК Павло Вовк створив злочинну організацію, метою якої було встановлення контролю над Вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів, а також ухвалення замовних рішень. Разом із Вовком підозрюваними у справі є його заступники Євген Аблов та Володимир Келеберда, судді ОАСК Богдан Санін, Олексій Огурцов, Ігор Погрібніченко, Ігор Качур, ексголова ДСА Зеновій Холоднюк та інші.

Нагадаємо, що минулого тижня Володимир Зеленський подав у Верховну Раду як невідкладний законопроєкт про ліквідацію ОАСК. Ми в ТІ Україна схвалюємо таку ініціативу, але наголошуємо, що на разі цей документ не вирішує головну проблему суду, а саме — його підсудність.