Для ефективного управління арештованими активами потрібні комплексні зміни до законодавства. ТІ Україна наполягає на необхідності вже зараз враховувати особливості активів та їхню соціальну та історичну цінність.

29 травня тендерний комітет Агентства з розшуку та менеджменту активів обрав управителя для Межигір’я. Переможцем конкурсу став ТОВ “Скомпані”, залишивши позаду приватне підприємство та ГО “Національний парк України “Межигір’я”, яка наразі керує справами у резиденції.

ТОВ «Скомпані» (ЕДРПОУ – 39580061) зареєстроване у 2015 році. Його керівник − Олексій Вороненко. Формально ТОВка відповідає всім встановленим критеріям. На розгляд тендерного комітету, окрім низки документів про статутний капітал, кількість співробітників, досвід роботи тощо, була надана програма управління активом “Межигір’я”.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(397) "Для ефективного управління арештованими активами потрібні комплексні зміни до законодавства. ТІ Україна наполягає на необхідності вже зараз враховувати особливості активів та їхню соціальну та історичну цінність." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Для ефективного управління арештованими активами потрібні комплексні зміни до законодавства. ТІ Україна наполягає на необхідності вже зараз враховувати особливості активів та їхню соціальну та історичну цінність.

Утім, на нашу думку, переможець конкурсу не надав достатньо аргументів для передачі йому резиденції в управління.

Важливо розуміти, що чинні вимоги законодавства та кваліфікаційні критерії тендерного комітету АРМА не охоплюють такі фактори, як, наприклад, оплачувана робота керівника компанії чи його доброчесність. Переможці тендеру на управління активами повинні мати бездоганну ділову репутацію і не бути заплямовані діяльністю, що приносить шкоду державі. Задля виходу з цієї чергової “Межигір’я_кризи”, ми закликаємо тендерному комітету АРМА переглянути своє рішення.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(266) "Переможці тендеру на управління активами повинні мати бездоганну ділову репутацію і не бути заплямовані діяльністю, що приносить шкоду державі." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Переможці тендеру на управління активами повинні мати бездоганну ділову репутацію і не бути заплямовані діяльністю, що приносить шкоду державі.