У цей день на Майдані Незалежності в Києві та інших містах почали збиратися люди. Тоді кожен думав про те, що влада врешті-решт має припинити обманювати.

Спочатку заявити про реформи – та зірвати підписання угоди з ЄС.
Говорити про «покращення» – та дбати про збільшення власних статків.
Обіцяти правосуддя – та насправді втікати від нього.

Революція Гідності вимагала, щоб правоохоронці мають діяти в інтересах громадян, судова система мусить гарантувати справедливість, а велика корупція — бути покарана.

Проте минуло шість років, попри всі зміни в країні, корупційні справи щодо Януковича та його «поплічників» так і лишаються без належного розслідування та судового вироку.

Тоді Генпрокуратура говорила про $40 млрд, які вкрала «сім’я Януковича». Більша частина цих коштів захована в офшорах, зберігаються в іноземних банках чи вкладені в розкішну нерухомість, автомобілі тощо.

А Федорич має обвинувальний вирок лише за державну зраду. А не за корупцію. Санкції в ЄС досі чинні, проте прогрес українських правоохоронців навряд можна оцінити позитивно.

Варто лише згадати про конфіскацію $1,5 млрд коштів «організації Януковича». Судове рішення про це замовчувалося, і юристи ТІ Україна вимагали його оприлюднення через суд.

Утім питання корупції це лише частина великого злочинного сценарію. Адже топчиновники, які віддали наказ вбивати мирних демонстрантів, не покарані. Як і ті, хто привів чужу армію у нашу державу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(313) "Проте минуло шість років, попри всі зміни в країні, корупційні справи щодо Януковича та його «поплічників» так і лишаються без належного розслідування та судового вироку." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Проте минуло шість років, попри всі зміни в країні, корупційні справи щодо Януковича та його «поплічників» так і лишаються без належного розслідування та судового вироку.