Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) запрошує журналістів, активістів і всіх зацікавлених на презентацію аналітичного дослідження, присвяченого аналізу корупційних ризиків у сфері медичного постачання Міністерства оборони України. Разом із представленням звіту відбудеться обговорення актуальних проблем, пов’язаних із військовою медициною. У ньому візьмуть участь представники Міністерства оборони України та Міністерства охорони здоров’я, волонтери, фахівці з військової медицини, аналітики НАКО – спільної ініціативи Тransparency Іnternational Україна та TI Defence & Security (Британія).

Захід відбудеться 6 вересня з 15:00 по 17:00 у MediaHub за адресою: Київ, вулиця Суворова, 4/6.

Які недоліки існують в системі медичного постачання для армії та планування бюджету для цих потреб? Як уникнути корупційних ризиків при державних закупівлях? Аптечки для військових: на чому варто зекономити, а на що не шкодувати коштів? Ці та інші питання експерти піднімуть під час дискусії. Крім того, фахівці продемонструють нові українські аптечки для військовослужбовців, аптечки західного зразка, а також розкажуть про їх переваги та недоліки.

Спікери:

  • Олександр Лінчевський, заступник міністра охорони здоров’я;
  • Петро Вишиванець, представник Ради Волонтерів при Міністерстві оборони України;
  • Марко Супрун, засновник громадського об’єднання «Захист Патріотів»;
  • Станіслав Гаєвський, інструктор з тактичної медицини, має сертифікацію NAEMT;
  • Тетяна Шевчук, Тарас Ємчура, аналітики НАКО, співавтори дослідження;
  • Запрошено представників Міністерства оборони України.

Модеруватиме дискусію співголова НАКО Олег Рибачук.

Реєстрація на місці.

Контакт для медіа: Ірина Рибакова, (093) 906 78 74, [email protected]

Національний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) – спільна ініціатива Transparency International Defence & Security (Великобританія) та Transparency International Україна. НАКО об’єднує  українських громадських діячів, журналістів, а також міжнародних експертів для протидії корупції у сфері безпеки та оборони. Ініціатива діє за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. https://nako.org.ua/ NAKO_announce_280817