Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна» як адміністратор Центральної Бази Даних (ЦБД) проекту Prozorro.Продажі повідомляє, що статуси окремих аукціонів можуть бути змінені відповідно до рішень Виконавчої Дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Виконавча Дирекція), на основі рекомендацій Комісії з розгляду скарг та підготовки пропозицій стосовно організації і проведення відкритих торгів (аукціонів) з продажу активів (майна) банків, що виводяться з ринку або ліквідуються (далі – Комісія).

Комісія, до якої входять представники «Трансперенсі Інтернешнл Україна», створена в червні 2017 року для розгляду скарг учасників відкритих торгів з продажу активів банків, що виводяться з ринку або ліквідуються. Після детального розгляду питань, Комісія виносить рішення спрямовані на захист прав учасників торгів та справедливе вирішення ситуації, які в свою чергу, мають бути затверджені Виконавчою Дирекцією.

Наприклад, коли протокол торгів підписано усіма сторонами (переможцем торгів, електронним майданчиком та банком), завантажено до електронної системи, оплату за лот проведено у повному обсязі, але договір купівлі-продажу завантажено після 18-00 останнього дня на завантаження договору (дедлайн), електронна система автоматично відміняє результати торгів. Якщо усі учасники електронних торгів здійснили усі необхідні дії, передбачені Регламентом ЕТС, Комісія може визнати наявність підстав для визнання результатів торгів дійсними, а Виконавча Дирекція – визнати торги такими, що відбулись, на основі рекомендації Комісії. Усі протоколи засідань Комісії доступні за посиланням http://torgi.fg.gov.ua/komisiya.php.

Через тимчасові технічні обмеження, коректні результати торгів (з урахуванням рішень Виконавчої Дирекції Фонду) не можуть бути одразу відображені на публічному порталі Prozorro.Продажі, модулі бізнес-аналітики та інших публічних ресурсах.

Перелік лотів, за якими результати торгів відрізняються від інформації на публічному порталі ProZorro.Sale, доступний за посиланням.