Трансперенсі Інтернешнл Україна представила звіт про свою діяльність у 2020 році.

У 2020-му році наша організація продовжила наполегливо працювати над реалізацією стратегічних пріоритетів:

  • Запобігання корупції: мінімізувати можливість виникнення корупційних ризиків на національному та місцевому рівнях шляхом збільшення прозорості та підзвітності роботи органів влади. 
  • Залучення до боротьби з корупцією: залучити максимальну кількість прибічників та створити умови для об’єднання їх у дієву мережу, забезпечивши сталу підтримку. 
  • Покарання корупції: забезпечити ефективну систему покарання за вчинення корупційних правопорушень.

З головними перемогами ТІ Україна ви можете ознайомитись на інфографіці.

Ознайомитись зі звітом можна тут: https://report.ti-ukraine.org/2020/ua

“2020 рік минув за надзвичайних умов не тільки в Україні, але й у світі. Торік звіт про роботу ТІ Україна ми презентували в перший тиждень карантину. Ми навіть не уявляли, що на нас чекає далі. Цей рік став викликом для кожного з нас, і тим дорожчі великі й маленькі перемоги, якими можна тішитися після такого непростого шляху”, — сказав Андрій Боровик, виконавчий директор ТІ Україна.

За 2020-й ми стали дорослішими, сильнішими, більш стійкими. В тому числі й завдяки подоланню ряду викликів.

COVID-19. Ніхто не був готовим до такого сценарію, а неготовність ще й з боку держави посилювала постійний стрес. 

Криза конституційного правосуддя. Вона зачепила роботу усієї антикорупційної інфраструктури, не тільки НАЗК. 

Турборежим в хаосі. У 2020-му довелося спостерігати розгляд цілої низки токсичних законів у залі парламенту. І з цим теж треба було боротися.

Місцеві вибори. Голосний інфопривід і велика робота. 

Одвічний супротив влади та зацікавлених осіб у протидії корупції. Так, ця тема — поза часом і кордонами. Намагань нівелювати досягнення антикорупційної інфраструктури було безліч. І ми допомагали відбиватись і продовжувати рух.

Але далі — більше! ТІ Україна продовжує робити все можливе для протидії корупції в Україні. І впевнені, що за рік наша команда поділиться ще більшим  нових перемог.

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.