Чи просунулася вперед Україна за рік антикорупційної боротьби? Чого бракує українській владі для повернення вкрадених активів? Чому топ-корупціонери часів Януковича досі лишаються безкарними та які поради міжнародних партнерів допоможуть українським правоохоронцям? Під час прес-конференції 23 травня о 10:00 в ІА УНІАН голова глобального антикорупційного руху Transparency International Хосе Уґас спільно з представниками ТІ визначать необхідні кроки для вдалої боротьби з корупцією за результатами міжнародного воркшопу з повернення активів.

 

Рекомендації для ефективного розкриття корупційних злочинів в Україні нададуть:

  • Хосе Уґас, голова глобального антикорупційного руху Transparency International;
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна;
  • Андрій Слюсар, керівник програми протидії топ-корупції Transparency International Україна.

Хосе Карлос Уґас Санчес-Морено, голова правління Transparency International  – людина, яка в часи перебування на посаді спецпрокурора Перу добилась чотириразового засудження тодішнього президента Перу Альберто Фухіморі за звинуваченнями в корупції  та порушеннях прав людини.  Команда Уґаса за 14 місяців роботи посадила 15-20 прокурорів і суддів, включаючи чотирьох членів Конституційного суду і генерального прокурора. «Ми відкрили справи щодо 1500 осіб, почали 200 судових процесів, і на той час, коли я покинув свій пост, ми повернули в країну 75 мільйонів доларів з офшорів в Швейцарії, Мексиці, Люксембурзі, на Кайманових островах і заморозили 205 мільйонів доларів за кордоном», – розповідав Уґас в інтерв’ю в 2013 році.

Обговорення включатиме ключові рекомендації міжнародних експертів за результатами воркшопу Transparency International Україна «Як Україні нарешті досягти успіхи у боротьбі з топ-корупцією і поверненні вкрадених активів?». Закордонні експерти ознайомили українських правоохоронців із успішними практиками з повернення активів в Узбекистані, Тунісі, Єгипті та Екваторіальній Гвінеї.

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна, м.т. 050-352-96-18, e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі  Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше  www.ti-ukraine.org

Завантажити прес-анонс