На першому тендері на будівництво Київської обхідної дороги українську компанію відхилили, бо не змогли відкрити один з файлів її пропозиції.

Документ банківської гарантії, ймовірно, під час архівування, отримав подвійне розширення.

Йдеться про перший тендер на будівництво КОД з очікуваною вартістю понад 5 млрд грн. 

“Якщо в Prozorro замовник ухвалить помилкове або незаконне рішення, учасник має право звернутися до колегії АМКУ — незалежної інституції. Натомість в процедурі, яку вигадав Укравтодор і Мінінфраструктури, слово замовника — останнє і не підлягає оскарженню. Це спотворює суть реформи публічних закупівель, де рівні правила гри і конкуренція — основа системи,” — пояснює експерт Володимир Даценко

Нагадуємо, депутати вивели закупівлі для будівництва КОД з-під дії Закону “Про публічні закупівлі”. Кабінет міністрів створив спеціальну окрему процедуру для них поза системою Prozorro. Експертна спільнота виступала проти такого рішення.

Велика кільцева дорога навколо Києва має з’єднати найбільші міста області та важливі траси у напівкільце довжиною приблизно 150 км. У проєкт також входить новий міст через Дніпро. Загальну вартість проєкту оцінюють у понад 80 млрд грн.  

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(466) "Якщо в Prozorro замовник ухвалить помилкове або незаконне рішення, учасник має право звернутися до колегії АМКУ — незалежної інституції. Натомість в процедурі, яку вигадав Укравтодор і Мінінфраструктури, слово замовника — останнє і не підлягає оскарженню. " ["quote_author"]=> string(33) "Володимир Даценко" }

Якщо в Prozorro замовник ухвалить помилкове або незаконне рішення, учасник має право звернутися до колегії АМКУ — незалежної інституції. Натомість в процедурі, яку вигадав Укравтодор і Мінінфраструктури, слово замовника — останнє і не підлягає оскарженню.

Володимир Даценко