Перші 6 місяців 2020 року стали справжнім викликом для всіх, однак навіть у цей час не обійшлося без перемог. Transparency International Ukraine ділиться своїми досягненнями за перше півріччя. 

Так, із 1 січня по 30 червня команда ТІ Україна була представлена на 67 заходах.  Враховуючи умови пандемії COVID-19, більшість заходів (66%, або 44 заходи) відбулись в онлайн форматі, решта (34% або 23 заходи) – це події, які відбулись до початку оголошення карантину. 

Серед цих заходів (усіх 67), організація виступала у ролі:

  • організаторів і співорганізаторів (50 заходів);
  • у ролів спікерів чи запрошених учасників (17 заходів).

Переважна більшість цих заходів – були навчальні активності (67% заходів), а також консультування та експертиза ТІ Україна. Решта заходів — це презентації звітів, публічні обговорення і рідше – заходи з метою мережування.

Попри пандемію, за півроку представники нашої команди були представлені у всіх областях країни.  Таке всеукраїнське охоплення, відбулось за рахунок серії навчальних вебінарів із проведення закупівель.

Також за ці пів року:

  • команда ТІ Україна здійснила та презентувала три дослідження: Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України, «Як працює Антимонопольний комітет України в публічних закупівлях: аналіз оскаржень» та «Чому розривають договори в Prozorro?»
  • наші експерти провели 39 навчальних тренінгів;
  • розробили інструменти моніторингу коронавірусних закупівель; 
  • написали і опублікували 24 колонки та блоги.

І це ще не все! Саме у першому півріччі Prozorro та ProZorro.Продажі перемогли в престижній міжнародній Global Public Service Team of the Year-2019 (номінація Doing More for Less). І спільно з НАЗК команда ТІ Україна підготувала та запустила зручний сайт “Декларуйся 2020”,  який значно спротив подачу електронних декларацій навесні. (З лютого 2020 року сайт переїхав на сайт НАЗК)

Далі нас чекає насичена осінь. Тож ми продовжимо навчати, досліджувати та розповідати про те, як варто викорінювати корупцію в нашій країні.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(133) "Із 1 січня по 30 червня команда ТІ Україна була представлена на 67 заходах. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Із 1 січня по 30 червня команда ТІ Україна була представлена на 67 заходах.