31 травня відбувся перший день співбесід в межах конкурсу з обрання керівництва САП. За результатами співбесід комісія не підтримала жодного з чотирьох кандидатів.

Двоє претендентів на посаду — Сергій Бахмут та Олеся Браверман — не отримали жодного голосу від членів комісії. А Олегу Борисенку та Олександру Божку для переходу до наступного етапу не вистачило голосів.

Слід зазначити, що до всіх кандидатів були питання щодо поданих ними декларацій — адже є певні невідповідності реального способу життя цих кандидатів та їх задекларованим доходам.

До речі ознайомитися з повним переліком претендентів, репутація яких під сумнівом, можна у спеціальному проєкті “Негідні очолити САП”.

Найбільш резонансним можна вважати “непроходження” до наступного етапу Олександра Божка — йому не вистачило всього одного голосу від комісії. Торік Божко уже успішно пройшов переатестацію в прокуратурі, за плечима не має притягнення ані до адміністративної, ані до дисциплінарної відповідальності.

Багатьом цей прокурор запам’ятався через тиск і погрози щодо нього з боку ексзаступника голови адміністрації Януковича Андрія Портнова. Тоді Божко показав себе принциповим правоохоронцем, однак комісія цю принциповість не оцінила.

1 червня співбесіди проходитимуть Максим Грищук, Антон Войтенко, Олексій Гейко та Вадим Гіренко. Хто з цих кандидатів успішно пройде етап співбесіди, а хто — ні, дізнаємося вже незабаром. Ми продовжуємо стежити та інформувати вас.