У ДК “Укроборонпром” відбудеться перший міжнародний аудит. І це справді те, чого так довго чекали, – крок до реальних реформ та якісного контролю Укроборонпрому. Сьогодні за підсумками аукціону на #ProZorro визначили переможця. Це – компанія Baker Tilly.

Отже, що потрібно знати про аудит Укроборонпрому?

✔️ Нарешті відбудеться незалежний фінансовий аудит за міжнародними стандартами.
✔️ Що означатиме його успішне проведення? Щонайменше, Укроборонпром отримає кредит довіри від громадян, західних партнерів, інвесторів.
✔️ Проте успіх аудиту залежить від багатьох факторів, зокрема, від неухильного дотримання переможцем тендеру стандартів ISA, доступу до всієї інформації (з урахуванням захисту державної таємниці), неупередженості аудитора та інше.
✔️ Перемовини почалися ще у 2016 році, відтоді процес затягувався. Перший тендер оголосили в грудні 2017 році. Тоді редакція включала лише фінансовий огляд та діагностику, а не аудит за міжнародними стандартами. Але в травні 2018 року тендер оголосили вдруге. Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони допоміг скласти кваліфікаційні вимоги до вибору компанії-аудитора й був залучений як незалежний спостерігач.
✔️ У нову редакцію тендерного оголошення включили оцінку корпоративного управління та стратегічний консалтинг Укроборонпрому та його учасників відповідно до стандартів OECP, юридичний огляд, незалежний фінансовий аудит за міжнародними стандартами.

НАКО стежитиме за перебігом аудиту Укроборонпром та підтримуватиме його керівництво на шляху до реформ.