3 червня завершився четвертий день проведення співбесід в рамках конкурсу з обрання керівництва САП. І маємо першого кандидата, який пройшов далі. За результатами співбесід комісія визнала Олександра Клименка доброчесним і він отримав довгоочікуваний квиток до наступного етапу конкурсу.

Що цікаво — думки щодо цього кандидата збіглися на 100% і рішення ЗА комісія прийняла одноголосно. Клименко виявився 15-им кандидатом, кого співбесідувала на доброчесність комісія. Нагадаємо, що всього таких претендентів 37, тобто, майже половина кандидатів вже позаду — і лише один з них виявився доброчесним.

Відповіді іншого кандидата, Олександра Карєєва, не переконали членів комісії в його доброчесності. Окрім багатьох питань щодо неналежного декларування, членів комісії цікавила історія зі звільненням кандидата з НАБУ через вчинення кандидатом дисциплінарного проступку. 

Коли його попросили одним словом охарактеризувати причину конфлікту, пан Карєєв відповів, що все сталося через різні погляди на одне і те ж питання процесуального характеру. Після цього комісія поставила логічне запитання щодо можливого конфлікту інтересів у разі перемоги в конкурсі Карєєва. На що кандидат відповів, що не бачить в цьому проблеми і в нього гарні відносини з НАБУ.

За кандидата Андрія Касьяна комісія не віддала жодного голосу. Репутація претендента на посаду викликала багато сумнівів. Окрім земельних ділянок, будинків і квартири у Києві та автівок, що належать батькам, комісію зацікавила дорога автівка, яка, за декларацією, належить бабусі. За словами кандидата, пенсіонерка купила її на власні заощадження, але водійське посвідчення так і не отримала. 

І останнім кандидатом був Іван Кісілевич. Комісії не сподобалось прийняття претендентом на посаду його присяги адвоката, коли він був прокурором. На питання комісії, чи вважає він, що прийняття присяги адвоката суперечить присязі прокурора, кандидат відповів, що не вважає. Окрім цього, питань щодо неналежного декларування також було чимало.

Чи виявиться хтось достатньо доброчесним сьогодні? Побачимо вже дуже скоро і обов’язково розкажемо вам. 

Нагадаємо, що 4 червня співбесіди проходитимуть Андрій Костін, Віталій Кравець, Олена Кроловецька та Віктор Куций.