Поширюйте правду про звірства росіян серед міжнародної спільноти. Світ має посилити підтримку України і змусити росію відповісти за кожен злочин.

Населені пункти в Київській області звільнили від окупації росіян. Закатовані, розстріляні мешканці мирного передмістя Києва лежать просто неба на вулицях та узбіччях. У багатьох зв’язані за спиною руки, у деяких також і ноги. У братській могилі в Бучі — приблизно 280 загиблих. Також неодноразово виявляли випадки, коли росіяни мінували тіла померлих цивільних.

Мирне населення катували — про це свідчать сліди на загиблих. Тіла старости села Мотижин Ольги Сухенко та її сина знайшли в братській могилі, тіло її чоловіка — у каналізаційній трубі. До всіх трьох застосовували тортури. У Бучі протягом 4 діб катували й допитували подружню пару — про це змогла повідомити жінка, її чоловік загинув.

За 20 км від Києва на трасі виявили оголені тіла 4-5 жінок. російські військові намагалися спалити їх на узбіччі. Журналісти повідомляють про випадки зґвалтування навіть дітей до 10 років. Посол Британії в Україні Мелінда Сімонс повідомила, що є достатньо доказів, що зґвалтування людей є свідомими і схваленими діями армії рф, і є її військовою зброєю. Це не поодинокі випадки. 

У Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах зруйнована інфраструктура, розтрощені й розграбовані будинки. У білоруському місті Наровля (Гомельська область, що межує з Київською областю в Україні) росіяни організували базар, де продають вкрадене в Україні майно: прикраси, косметику, іграшки, побутову техніку. Крім цього, білоруські журналісти опублікували відео з поштового відділення в Мозирі (також Гомельська область), де російські військові надсилали награбоване до росії.

На фото вбитих цивільних вже відреагували президент Євроради Шарль Мішель та очільниця МЗС Британії Ліз Трасс, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та інші. Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд та міжнародні організації направити в Бучу їхні місії, щоб зібрати всі докази воєнних злочинів російських військових проти українського народу

І це лише Київщина, кілька населених пунктів. Це все зробили ті самі “прості росіяни”. 

Будь ласка, поширюйте правду про їхні звірства серед міжнародної спільноти:

  • Кожного разу, коли хтось із ваших знайомих за кордоном буде говорити про невинних росіян, яких путін втягнув у війну, — показуйте їм ці фото. 
  • Коли ви чутимете від західних чиновників, що “війна в Україні робить усіх нас біднішими”, і бачитимете, як за кордоном сумніваються, чи посилювати санкції — показуйте їм ці фото.
  • Коли ви читатимете про західних політиків, які блокують санкції проти росії, поширюйте відео після обстрілу пологового в Маріуполі.

Це те, на що страшно і важко дивитися, але потрібно бачити усьому світу. Бачити та діяти: посилювати санкції, ізольовувати росію, спрямовувати допомогу українській армії та народу, збирати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності. 

На все має прийти час розплати.