Група послів G7 продовжує підтримувати українські реформи та надихати на зміни, зокрема й у сфері боротьби з корупцією. Примітно, що ці пріоритети подібні до рекомендацій на 2022 рік, які ТІ Україна надала після оприлюднення Індексу сприйняття корупції-2021.

Посли “Великої сімки” підкреслюють, що цього року критично важливо:

  • прийняти і реалізувати Антикорупційну стратегію;
  • здійснювати підтримку Національного агентства із питань запобігання корупції, включаючи перевірку електронних декларацій про майно, контроль політичного фінансування та управління корупційними ризиками;
  • підвищити ефективність, незалежність і доброчесність антикорупційних інституцій, зокрема Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуруратури та Агентства з розшуку та менеджменту активів, завдяки своєчасним і прозорим процедурам відбору керівництва;
  • підвищити незалежність та ефективність діяльності Вищого антикорупційного суду;
  • зберегти прогрес України у публічних закупівлях через  розширення та систематизацію процедур та електронних платформ закупівель, а також скорочення обсягів закупівель поза стандартом.

Нагадаємо, що 25 січня Transparency International оприлюднила Індекс сприйняття корупції-2021. Україна втратила один бал, і з 32 балами зі 100 можливих посіла 122 місце.