Українське представництво всесвітнього антикорупційного руху Transparency International запрошує представників міської влади Мелітополя до реєстрації на тренінг  «Як покращити показники Мелітополя в рейтингу прозорості міст». Він відбудеться у рамках проекту «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні». Представники ТІ Україна проведуть захід 30 жовтня з 9 до 19 у Палаці культури ім. Шевченка за адресою: площа Перемоги, 4, кабінет 38.

Зареєструватися на тренінг можна за посиланням: http://bit.ly/2iu0eCo. Дедлай – 26 жовтня о 12.00. Кількість учасників обмежена. Представників влади, які візьмуть участь у тренінгу, повідомлять про це заздалегідь.

Мелітополь посідає у Рейтингу прозорості 100 міст України 52 місце. Місто отримало лише 29 балів зі 100. Саме тому ТІ Україна вирішила працювати над зменшенням корупційних ризиків, підвищувати підзвітність влади саме у цьому місті. Також проектом передбачено поширення позитивного досвіду з прозорості серед представників влади Маріуполя, Сєвєродонецька та Ірпеня. Окрім цього, у зазначених містах також будуть проводитися аналогічні тренінги. Окрім того, на вулицях цих міст проводитимуться інформаційні кампанії, під час яких жителям розкажуть як домагатися підзвітності влади. 21-22 жовтня така кампанія відбулася у Маріуполі.

Навчальний захід для представників влади Мелітополя проведе виконавчий директор Клубу випускників Школи мерів Ольга Омельчук. Учасників навчать, як підвищувати прозорість різних сфер відповідальності влади, розкажуть, як досягти прозорості у сферах інформації про роботу місцевої влади, доступу та участі, у сфері комунального майна, грантів та фінансів, а також продемонструють найкращі практики прозорості у сфері землекористування.

Тренінг має на меті збільшити розуміння посадовців Мелітополя принципів підзвітності, а також підвищити культуру прозорості серед муніципалітету. Представники ТІ Україна хочуть започаткувати діалог з органами місцевої влади для втілення рекомендацій з покращення прозорості.

Сьогодні в Україні відбувається процеси децентралізації, які передбачують передачу повноважень та бюджетних надходжень на місцевий рівень. І хоча завдяки цьому процесу місцеві бюджети стали більш незалежними, корупційні ризики залишаються однією з ключових загроз для ефективного місцевого самоврядування. Тому ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників влади на містах до прозорості та підзвітності.

Проект «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні» виконується ТІ Україна у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.

TI_cedemMelitipoltraining_241007