В Україні у черзі на отримання житла, яке пообіцяла держава, – 47 тисяч сімей військовослужбовців. Це найдовша черга у світі. Проблему поглиблюють корупція та неефективне управління, тож як вирішувати це итання?

2 жовтня на брифінгу презентують нове дослідження Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони «Неефективне управління і корупція у системі житлового забезпечення Міноборони України: ризики та рекомендації». У ньому – якісний аналіз  проблеми житла у Збройних Силах України та чіткі рекомендації, як змінювати цю застарілу систему.

Дослідження виконали у відповідь на запит міністра оборони Стапана Полторака, який запевнив, що «воля до реформ є», і підтвердив своє бажання вирішувати проблему.

На прес-конференції піднімуть наступні питання:

  • Які ключові корупційні ризики та проблеми неефективного управління у системі забезпечення військовослужбовців ЗСУ житлом?
  • Як вирішують житлове питання в інших країнах світу, і які висновки можна зробити з їхнього досвіду?
  • Які можливі шляхи вирішення цієї проблеми?

Захід відбудеться 2 жовтня о 10.00 в Українському кризовому медіа-центрі, за адресою м. Київ, вул. Хрещатик 2.

Спікери:

  • Джеймс Вассерстром, спів-голова Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони;
  • Володимир Огризко, спів-голова Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони;
  • представник Міністерства оборони;
  • Ігор Стадницький, офіцер, який вже багато років чекає на житло.

Запрошуємо на брифінг представників Міноборони, військовослужбовців, журналістів, фахівців з питань житлового забезпечення ЗСУ, представників громадянського суспільства, зацікавлених українців.

Захід проходить без попередньої реєстрації.

Контакт для медіа: Емілія Дєнєжна, 097-431-66-33

Довідкова інформація: Незалежний Антикорупційний Комітет з питань Оборони (НАКО) є спільною ініціативою Програми протидії корупції у сфері безпеки і оборони міжнародної неурядової організації Transparency International Defence and Security – Велика Британія (TI-DS) та Transparency International Ukraine (ТІ Україна).

Мета НАКО – зменшити корупційні ризики у секторі безпеки та оборони України завдяки моніторингу, оцінці та аналізу антикорупційних реформ і наданню відповідних рекомендацій. http://nako.org.ua/