Запрошуємо журналістів на прес-конференцію Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО). Експерти проаналізують ситуацію із корупцією, яка склалася в оборонному секторі, презентують дослідження корупційних ризиків при наданні міжнародної допомоги у сфері безпеки та оборони, а також нададуть рекомендації щодо протидії корупції. Завантажити прес-реліз

Захід відбудеться 21 березня (вівторок) об 11.30 в УНІАН за адресою Хрещатик, 4.

Спікери:

  • Віктор Плахута, Секретар НАКО;
  • Олег Рибачук, співголова НАКО з боку України;
  • Драго Кос, співголова НАКО з боку міжнародної спільноти;
  • Лея Вавро, координатор Програми протидії корупції у сфері безпеки і оборони Transparency International Великобританії.

На прес-конференції у журналістів буде можливість поспілкуватися із іншими членами комітету НАКО – Севгіль Мусаєвою, Володимиром Огризком, Тімоті Евансом і Джеймсом Вассерстромом.

Виступи англомовних спікерів супроводжуватимуться послідовним перекладом.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Національний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) є спільною міжнародно-національною групою, яка діє за підтримки Секретаріату (Україна) та Програми оборони та безпеки Transparency International.

У квітні виповниться 3 роки, як Україна перебуває у стані війни. Армія успішно стримує зовнішню агресію з боку Росії. Та, на жаль, немає впевненості, що країна переможе внутрішнього ворога – корупціонерів в оборонному секторі. Саме тому Програма протидії корупції у сфері безпеки і оборони Transparency International Великобританії та Transparency International України вирішили об’єднати зусилля і створити Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО).

Цілі НАКО – моніторинг та оцінка зусиль зі зниження рівня корупції у сфері оборони, розробка антикорупційних рекомендацій та просування стандартів прозорості в оборонному секторі. http://nako.org.ua/