У четвер, 1 листопада  2018 року відбудеться прес-тур на ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі, які забезпечують опаленням відповідні райони Львівщини. Засоби масової інформації зможуть на власні очі побачити, як Управитель арештованого майна готує теплоелектроцентралі для якнайшвидшої подачі тепла. Представники Агентства розшуку та управління активами (АРМА) нададуть інформацію відносно кримінального провадження в рамках якого були арештовані ці підприємства.

Акредитація: [email protected], +38 097 192 32 54

Час і місце збору: 9:00, вул. Привокзальна, 178, м. Новояворовіськ (Центральний вхід ТЕЦ)

Контактна особа під час туру: Андрій Потьомкін, +38 068 386 89 00

Нагадаємо, в містах Новояворівськ та Новий Розділ склалася критична ситуація з початком опалювального сезону. Власники місцевих арештованих ТЕЦ чинять перешкоди обраному державою Управителю. Зокрема, вони демонтували обладнання, знищили технічну документацію та ввели в оману персонал підприємств, який припинив виходити на роботу. Також представники власників арештованих активів (беніфіціарами ТЕЦ є народні депутаті Богдан та Ярослав Дубневичі) дезінформували Національну поліцію та жителів міст. Законну передачу об’єктів Управителю вони назвали “рейдерським захопленням” і підбурюють місцевих жителів до масових акцій протесту.

У 2016 році НАБУ виявило схему, за якою протягом 2013-2015 ТЕЦ продавали за ринковою ціною газ, придбаний у держави за «пільговими» цінами начебто для потреб населення. У результаті реалізації схеми, лише протягом двох років фірми нардепів збагатилися на 1,4 млрд грн.

 

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Україна і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.