Запрошуємо журналістів і активістів на презентацію результатів дослідження прозорості 100 найбільших міст України у Чернігові. Вона відбудеться 28 липня з 10:00 до 12:00 у готелі «Україна» за адресою: просп. Миру, 33. Дослідження було проведене Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти.

Чернігів посів 28 місце у рейтингу, отримавши за прозорість 34,6 бали зі 100 можливих. Рейтинг був побудований командою аналітиків за 91 показником у 13 сферах. Досліджувалися сфери бюджетування, землекористування, кадрової політики, закупівель, наявності онлайн-послуг та ін.

Найпрозорішими сферами виявилися закупівлі та бюджетування. А от житлова політика, соціальні послуги, комунальне майно та професійна етика та конфлікт інтересів або отримали 0 або невелику кількість балів.

28 місце у рейтингу – це відносно позитивний результат. Місцевій владі є куди рости. Місто має всі шанси протягом стислого періоду ввійти в десятку найпрозоріших. Що для цього потрібно зробити? Які кроки мають здійснити активісти та місцева влада, щоб зробити певні сфери життя більш відкритим? Ці та інші питання будуть обговорюватися на заході.

Рейтинг представлять:

  • Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України»;
  • Анатолій Котов, асистент проекту «Розбудова прозорості в містах України»;
  • Олександр Гашпар, громадський активіст м. Чернігова;
  • Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Для участі зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2vACiiH

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна

м.т. 050-352-96-18,

e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org