Запрошуємо журналістів і активістів на презентацію результатів дослідження прозорості 100 найбільших міст України у Хмельницькому. Вона відбудеться 26 липня з 10:00 до 12:00 у коворкінг-центрі “Тетріс” за адресою: Хмельницький, вул. Кам’янецька, 21. Дослідження було проведене Transparency International Україна спільно з Інститутом Політичної Освіти. 

Хмельницький посів 14 місце у рейтингу, отримавши за прозорість трохи більше 41 бали зі 100 можливих. Рейтинг був побудований командою аналітиків за 91 показником у 13 сферах. Досліджувалися сфери бюджетування, землекористування, кадрової політики, закупівель, наявності онлайн-послуг та ін.

Найпрозорішою сферою, як і в більшості українських міст, виявилася інформація про роботу органів місцевої влади. Також пристойні показники демонструють сфера доступу та участі й сфера освіти. А от житлова політика, закупівлі та комунальне майно традиційно отримали невелику кількість балів.

14 місце у рейтингу – це досить позитивний результат. Але місцевій владі є куди рости. Місто має всі шанси протягом стислого періоду ввійти у десятку найпрозоріших. Що для цього потрібно зробити? Які кроки мають здійснити активісти та місцева влада, щоб зробити певні сфери життя більш відкритим? Ці та інші питання будуть обговорюватися на заході.

Рейтинг представлять:
✔ Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України»;
✔ Альона Береза, керівник Жіночий Антикорупційний Рух.

Запрошено представника Хмельницької міської ради.

Для участі зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2teHDLb

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна, м.т. 050-352-96-18, e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org