Представники Управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації звернулися до українського відділення глобальної мережі Transparency International з проханням презентувати в місті Луцьку рейтинг прозорості 100 міст України. Організація з радістю підтримує прагнення влади області до прозорості. Тому ТІ Україна організовує позапланову презентацію рейтингу Луцька, Ковеля та Володимира-Волинського й запрошує на неї представників влади, громадських активістів та журналістів, а також усіх зацікавлених у прозорості міст Волинської області.
Захід відбудеться 15 грудня з 14:00 по 16:00 у приміщенні Волинської обласної ради за адресою: Київський Майдан, 9 (овальний зал). Команда аналітиків ТІ Україна спільно з Інститутом політичної освіти вибудувала рейтинг міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.
У рейтингу прозорості сотні найбільших міст України Волинська область продемонструвала досить пристойні результати: місто Луцьк посіло 11 місце й отримало 44,16 балів зі 100 можливих, а Ковель та Володимир-Волинський зайняли 27 та 31 позицію рейтингу. Наскільки місто Луцьк є прозорим у порівнянні з іншими обласними центрами? За які сфери міста (Ковель та Володимир-Волинський) отримали найбільшу кількість балів? Чому одна зі сфер отримала мінімальну кількість балів, і як це виправити? Відповіді на ці питання ви отримаєте на нашому заході.
Рейтинг представлять:

  • Катерина Цибенко, керівниця напрямку Transparency International Україна «Прозорі міста»;
  • Андрій Ткачук, заступник начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації;
  • Анатолій Пархом’юк, директор Волинського відокремленого підрозділу установи  «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Особливу увагу фахівці приділять шляхам поліпшення ситуації у сферах із найгіршими показниками і запропонують свою консультативну підтримку.
Для участі зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням: http://bit.ly/2AwM2h7
Співорганізатором заходу є «Агенція регіонального розвитку Волинської області». Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Контакт для медіа: Катерина Цибенко, керівник напрямку «Прозорі міста» в Transparency International Україна
[email protected]
+38 098 231 08 81
 
Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org