Президент України Володимир Зеленський підписав дискримінаційний закон №8003, який впроваджує нові вимоги до директора Антикорупційного бюро. 7 вересня народні депутати ухвалили його за основу та в цілому. 

Ця ініціатива народних депутатів хоч і стала кращою заміною скандальному “законопроєкту Клочка”, все ж радше є шкідливою, ніж корисною. Цей закон забороняє юристам брати участь у конкурсі на директора НАБУ, які після початку повномасштабного вторгнення  виїжджали за кордон з особистих причин і перебували там понад три тижні. 

Винятком є лиш громадяни, які виїхали на лікування через поранення, контузії, захворювання, пов’язані з військовою службою, або у відрядження в інтересах національної безпеки та оборони.

Transparency International Ukraine наголошувала, що такі обмеження штучно звужують кількість охочих кандидатів — здебільшого жінок — і закликали Президента застосувати вето.

Проте відтепер закон офіційно набрав законної сили. Тож ініціатива вплине здебільшого на юристок (виїзд чоловіків призовного віку з України обмежено), що є певного роду дискримінацією, в тому числі за статевою ознакою. Як наслідок, правниці можуть оскаржити цю норму закону у Конституційному Суді України.  

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(287) "Тепер закон офіційно набрав законної сили, тож ініціатива вплине здебільшого на юристок, що є певного роду дискримінацією, в тому числі за статевою ознакою. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Тепер закон офіційно набрав законної сили, тож ініціатива вплине здебільшого на юристок, що є певного роду дискримінацією, в тому числі за статевою ознакою.