Президент Венеційської комісії Джанні Букіккіо у своєму Twitter розкритикував “прикре” рішення КСУ і закликав вирішити ситуацію.

4 грудня 14 громадських організацій, серед яких була і Transparency International Ukraine, написали відкритий лист до Букіккіо. ГО заявили, що рішення КСУ несправедливе, необґрунтоване і прийняте суддями у стані конфлікту інтересів

Підписанти підкреслили, що є вагомі докази того, що судді Конституційного суду, які підтримали це рішення, діяли не в інтересах верховенства права і українського народу, а використовувалися прокремлівськими і олігархічними силами в рамках стратегії гібридної війни проти української демократії.

“Суд залишається яскравим прикладом зловживання владою корумпованими суддями, що обслуговують інтереси олігархів та прокремлівських сил. З рішення Суду видно, що нинішній склад КСУ маніпулює принципом незалежності суддів з метою знищення системи судової відповідальності. Сучасна практика Конституційного Суду України спільно з діяльністю Вищої ради суддів допомагає утримувати корумпованих суддів на своїх посадах”, — йдеться в листі.

Букіккіо заявив, що підтримує занепокоєння організацій.

“Венеційська комісія розділяє ваше спантеличення і критику рішення КСУ, і хоча вона нагадує, що рішення повинно бути виконане, вона закликає парламент України інтерпретувати його у світлі загальних принципів Конституції, міжнародних стандартів і чистої логіки”, — заявив президент Венеційської комісії.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(131) "Венеційська комісія розділяє ваше спантеличення і критику рішення КСУ." ["quote_author"]=> string(29) "Джанні Букіккіо" }

Венеційська комісія розділяє ваше спантеличення і критику рішення КСУ.

Джанні Букіккіо