9 березня о 16:00 в Реанімаційному пакеті реформ відбудеться презентація методології, за якою Transparency International Україна та Інститут політичної освіти досліджуватимуть прозорість міст України.

Команда аналітиків розробить рейтинг спочатку 25 міст, далі проаналізує ще 75. Рейтинг включає чимало сфер, за якими вимірюватимуть прозорість сотні українських міст.

За основу дослідники взяли словацьку методологію, яку адаптували до українського контексту. Замість нерелевантних індикаторів аналітики обрали актуальні для аналізу муніципалітетів України. Окрім того, дослідники брали до уваги аналогічні методики, які вже були використані українськими громадськими організаціями.

Методологію дослідження презентуватимуть:

  • Катерина Цибенко, координатор проекту “Розбудова прозорості в містах України” ТІ Україна
  • Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики, експерт Інституту політичної освіти

Результати дослідження мають стати стимулом для того, аби муніципалітети покращували свої показники прозорості, підзвітності й мотивували громадян для участі у формуванні політики міста.

 

Реєстрація на подію за посиланням: http://bit.ly/2meDGp2

Щодо деталей презентації звертайтеся до керівника проекту Катерини Цибенко[email protected]

 

Довідково
Дослідження прозорості міст в Україні відбувається в межах проекту «Розбудова прозорості в містах України», що втілюється за підтримки Фонду Демократії ООН. Після рейтингування в обраних містах будуть проведені тренінги та семінари для громадських активістів, журналістів та представників влади. Учасники заходів дізнаватимуться про кращі практики, як боротися  з корупцією та підвищувати прозорість на місцевому рівні. Також пізніше локальні антикорупційні ініціативи отримають грантову підтримку. На завершальному етапі аналітики повторно виміряють прозорість міст для оцінки ефективності дворічного проекту.