Prozorro та ProZorro.Продажі перемогли в престижній міжнародній Global Public Service Team of the Year-2019. Українські платформи отримали нагороду в номінації Doing More for Less.

Вже другий рік поспіль Apolitical відзначає інноваційні проєкти у сфері державних послуг. Ідеться про команди, які знайшли унікальні інноваційні рішення та наполегливо працюють над тим, щоб покращити життя людей та заощадити/заробити для бюджету кошти. ProZorro та ProZorro.Продажі увійшли до списку таких успішних онлайн-програм.

Як зазначено на сайті премії, “ProZorro — це повноцінна онлайн-платформа державних закупівель та середовище співпраці, що забезпечує відкритий доступ до державних закупівель в Україні”. Організатори конкурсу зазначають, що ця платформа визнана в усьому світі як одна з найбільш інноваційних систем державних закупівель.

У свою чергу, Apolitical згадують, що запуск ProZorro супроводжувався запуском ProZorro.Продажі — прозорої системи електронних аукціонів, яка використовується для продажу та оренди активів банків.

На сайті вказано, що ця система була розроблена невеликою командою з бюджетом у розмірі лише 100 000 доларів США, але вже принесла Україні понад 500 мільйонів доларів доходу.

Transparency International Ukraine адмініструвала створення системи державних продажів, потім у кілька етапів передала ProZorro.Продажі державі й надалі надає підтримку проєкту, яким тепер керує державне підприємство.

 

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(269) "Prozorro та ProZorro.Продажі перемогли в престижній міжнародній Global Public Service Team of the Year-2019. Українські платформи отримали нагороду в номінації Doing More for Less." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Prozorro та ProZorro.Продажі перемогли в престижній міжнародній Global Public Service Team of the Year-2019. Українські платформи отримали нагороду в номінації Doing More for Less.