У середу, 12 лютого 2020 року Трансперенсі Інтернешнл Україна презентує дослідження прозорості 100 найбільших міст України-2019. Захід відбудеться за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) та проєкту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”.

ТІ Україна третій рік поспіль вимірює прозорість влади 100 найбільших українських міст. З 2017-го рівень відкритості міст підвищився на 53%. Завдяки зростанню прозорості міста отримують очевидні вигоди. Влада — довіру та прихильність громадян, жителі міст — доступ до інформації та участь у прийнятті рішень, а бізнес — прозорі правила та конкурентні умови.

“Ми очікуємо побачити дійсні зміни в Рейтингу, адже конкуренція між містами щороку стає все більш напруженою, — зазначає виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик. — Вчорашні аутсайдери, опираючись на наші рекомендації та досвід міст-лідерів, можуть дуже швидко покращити рівень прозорості та, відповідно, свої позиції. І ц показує реальний розвиток місцевих громад в нашій країні та готовність влади до змін”.

Під час заходу слово матимуть представники влади, експертного та громадського середовища. Зокрема виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик, заступниця глави Представництва ЄС в Україні д-р Анніка Вайдеманн, радниця Міністра цифрової трансформації Яніка Мерило, перший заступник міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький, експерти Олександр Солонтай і Тарас Случик, міські голови лідерів рейтингу та ін.

Презентація відбудеться 12 лютого о 10:00 за адресою м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 7 (Музей історії Києва).

Контактна особа: Марія Сокольчук, менеджерка з комунікацій ТІ Україна, [email protected], (068) 328 88 86.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(482) "Ми очікуємо побачити дійсні зміни в Рейтингу, адже конкуренція між містами щороку стає все більш напруженою. Вчорашні аутсайдери, опираючись на наші рекомендації та досвід міст-лідерів, можуть дуже швидко покращити рівень прозорості та, відповідно, свої позиції." ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Ми очікуємо побачити дійсні зміни в Рейтингу, адже конкуренція між містами щороку стає все більш напруженою. Вчорашні аутсайдери, опираючись на наші рекомендації та досвід міст-лідерів, можуть дуже швидко покращити рівень прозорості та, відповідно, свої позиції.

Андрій Боровик

Довідково:

Трансперенсі Інтернешнл Україна — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна  започаткувала програму “Transparent cities/Прозорі міста” у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності. 

Команда Трансперенсі Інтернешнл Україна розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за показниками в 14 сферах. За три роки середній показник прозорості міст підвищився на 53%.