Сьогодні рік від дня нападу на Катю Гандзюк. Близько 8-ї ранку, коли Катя йшла на роботу, невідомі вилили на неї літр сірчаної кислоти. Катя отримала опіки понад 40% шкіри й через три місяці померла в лікарні.

І на жаль, ця справа вкотре показала інертність правоохоронної системи у розслідуванні нападів на громадських активістів.

Вбивці Каті уклали угоду зі слідством й отримали мізерні вироки. ГПУ умисно випустила одного з організаторів злочину Павловського з-під домашнього арешту, і він сходив на футбольний матч. А замовники взагалі можуть уникнути покарання через те, що збігають строки досудового розслідування.

Ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк” замовив згадала перебіг розслідування справи в інфографіках – http://bit.ly/gandziukinfo. Ми розповідаємо цю незавершену історію в цитатах самої Каті, її друзів, фігурантів, правоохоронців та адвокатів.

Без тиску журналістів, уваги активістів та друзів Каті справа вже давно була б архівах. Але дотиснути й добитися результатів розслідування все ж таки треба, аби замовники вбивства Каті були покарані.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(423) "Так, я знаю, що я погано виглядаю. Але мене лікують. Мене лікують дуже добре українські лікарі. І я точно знаю, що я виглядаю зараз значно краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх в Україні не лікує ніхто." ["quote_author"]=> string(23) "Катя Гандзюк" }

Так, я знаю, що я погано виглядаю. Але мене лікують. Мене лікують дуже добре українські лікарі. І я точно знаю, що я виглядаю зараз значно краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх в Україні не лікує ніхто.

Катя Гандзюк