17 березня Рух ЧЕСНО запустив Реєстр держZрадників, у якому буде зібрана інформація про представників влади, які стали колаборантами.

Маркер “ДержZрада” буде присвоюватися політикам (депутати місцевих рад, члени виконавчих органів влади, голови ОДА та РДА), які зробили заяви на користь окупантів, проводили проросійську пропаганду, брали участь в організації псевдореферендуму, формували підконтрольні РФ “органи влади”.

“Після того, як депутатка Мелітопольської міськради самопроголосилася міською головою і намагається здати місто окупантам, виникла гостра потреба формувати реєстр політиків-колаборантів і поповнювати його в ході війни. Зрештою, нам треба знати, хто має потрапити на лаву підсудних і понести покарання за співпрацю з ворогом. Також публічний реєстр має виконувати превентивну функцію”, — пояснює лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

До реєстру вже увійшли 12 осіб. Серед інших — уже колишній нардеп Ілля Кива від ОПЗЖ, депутатка Мелітопольської міськради Галина Данильченко з Опозиційного блоку, мер Куп’янська Геннадій Мацегора, один з лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук, екснардеп Євген Балицький та інші — як давно знайомі, так і нові імена.

Всіх Zрадників Рух ЧЕСНО, який уже понад 10 років розробляє критерії доброчесності для українських політиків, маркуватиме у базі “Політхаб”.

 

“Наразі в базу будемо додавати нові профілі політиків, над якими працює наша команда. Ми вже отримали близько сотні листів і перевіряємо інформацію. — зазначає Віта Думанська. — Але варто зазначити, що випадки державної зради з-поміж представників місцевого самоврядування є вкрай рідкісними. Витримка мерів та депутатів низки міст, навіть тих, кого раніше вважали проросійськими, викликає захоплення. Чого тільки варті історії про мера Мелітополя Івана Федорова та мера скадовська Олександра Яковлєва. Мери міст та депутати на сході, півдні й у центральних регіонах України протидіють агресії окупантів і роблять все можливе, щоб допомогти жителям міст та Збройним силам України”. 

Рух ЧЕСНО продовжує пошук фактів колаборації українських чиновників із ворогом і закликає усіх, хто знає про співпрацю чиновників із окупантами, ділитися цією інформацією. Якщо ви маєте таку інформацію, заповніть форму за посиланням або пишіть нам на пошту [email protected].

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(284) "Нам треба знати, хто має потрапити на лаву підсудних і понести покарання за співпрацю з ворогом. Також публічний реєстр має виконувати превентивну функцію" ["quote_author"]=> string(27) "Віта Думанська" }

Нам треба знати, хто має потрапити на лаву підсудних і понести покарання за співпрацю з ворогом. Також публічний реєстр має виконувати превентивну функцію

Віта Думанська

Джерело: www.chesno.org