Жодних передумов для конфліктів між детективами Національного антикорупційного бюро та прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на сьогодні немає, про що можуть свідчити результати останніх місяців.

Про це 1 листопада заявив Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка під час конференції Transparency International Ukraine “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики”.

“З червня відносини між НАБУ і САП значно потеплішали, що ви могли вже помітити, — зазначив Генеральний прокурор. — Ви самі бачите, що зараз немає жодних публічних чи прихованих конфліктів між детективами та прокурорами. Тож, мабуть, однією з ключових проблем, які існували до цього, були штучно принесені конфлікти в роботу цих двох органів”.

Руслан Рябошапка заявив, що співпраця НАБУ і САП сьогодні є чи не найбільш плідною за всі роки незалежності України. І генпрокурор сподівається, що надалі цей процес стане ще більш інтенсифікований. 

Нагадаємо, що просто зараз в приміщенні готелю “Хрещатик” відбувається конференція “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики”, організована Transparency International Ukraine. На цьому заході спікери та учасники обговорюють уроки та виклики, які постають перед Україною в питаннях боротьби з корупцією.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

онтакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.