У САП стартував новий конкурс — відбирають 7 прокурорів до відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді та одного прокурора до аналітично-статистичного відділу.

До участі запрошують правників, які мають вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 5 років та володіють державною мовою. Є і певні обмеження — вони стосуються здоров’я, судимостей за корупцію та інші. Детальніше в оголошенні.

Важливо, що кандидати можуть подавати документи як особисто, так і онлайн. Дедлайн: 24 жовтня.

“Необхідно, щоб конкурс з відбору нових прокурорів САП відбувся чесно, прозоро та конкурентно. До команди повинні долучитися досвідчені фахівці з цінностями, які можуть забезпечити неупереджений підхід до розслідування корупційних справ і дотримання прав сторін. Ми зробимо усе, аби недоброчесні та слабкі претенденти не потрапили до САП. На кону — долі сотень масштабних топкорупційних справ”, — зазначила заступниця виконавчого директора з юридичних питань Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Станом на жовтень в Антикорсуді розглядають справи щодо ексголови ДФС Романа Насірова, мера Одеси Геннадія Труханова, народного депутата Олександра Юрченка та його неофіційного помічника Івана Фіщенка, ексміністра екології Миколи Злочевського та інші.

7 жовтня Офіс Генпрокурора оголосив про старт конкурсу. До складу комісії увійшла і юридична радниця Transparency International Ukraine Наталія Січевлюк.

ТІ Україна очікує, що конкурс пройде з дотриманням усіх вимог законодавства і вже скоро САП посилиться новими фаховими кадрами для ефективнішого знищення корупції!