17.11.2016

Всевітньовідома ділова газета Financial Times оприлюднила щорічний ТОП-100 новаторів Центральної та Східної Європи. У ньому відзначили партнерський проект ТІ Україна – сервіс IGov, через який люди можуть отримувати офіційні документи онлайн та без черг.

Financial Times вже втретє формує щорічний рейтинг успішних людей та подій Центральної та Східної Європи. У цьому списку – прогресивні люди та організації, а також інноваційні ідеї та підходи, що змінюють Європу. «Мета проекту – познайомити суспільство з найбільш видатними носіями змін у Європі і допомогти налагодити зв’язки між країнами», – йдеться в Financial Times.

В рамках впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» Transparency International Україна сприяла створенню Віртуального офісу електронних адміністративних послуг в Дніпропетровській області та запуску єдиного державного порталу адміністративних послуг. Впродовж 2016 року спільно із Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Державним агентством з питань електронного урядування, «Аудиторська фірма «ПрайсвотерхаусКуперс (Аудит)», PwC проведено високорівневу діагностику Проекту розробки інтернет-порталу iGov.org.ua.

Зараз на порталі можна оформити персональні документи (наприклад, паспорт), документи, що стосуються родинних та знакових подій (народження чи смерть), внутрішньо переміщених осіб,  авто, соціального захисту, місця проживання, нерухомого майна, зброї та деяких інших. Надалі планується розширити функціональні можливості порталу, інтегрувати його з інформаційними ресурсами, створити електронну систему моніторингу якості.