Невідомі використовують ім’я члена Ради громадського контролю НАБУ, заступника виконавчого директора TI Ukraine Андрія Боровика, аби дискредитувати РГК.

Так, від імені Боровика невідомі “заспамили” українські суди повідомленнями, що суддя Рівненського районного суду Олександр Штогун – нібито позаштатний співробітник “відділу спеціальних операцій” НАБУ.

У фейковому листі, який отримала у розпорядження Рада, суддю називають “одним з найкращих агентів НАБУ”, котрий щотижня “надає довідки в НАБУ про своїх колег”. Також самоназваний “Андрій Боровик” переконує, що судді Штогуну були видані необхідні засоби “для вчинення провокаційних дій” щодо своїх колег. Окрім того, пройдисвіт ще й просить зберегти анонімність цього листа, нібито боячись помсти.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(388) "Від імені Андрія Боровика невідомі “заспамили” українські суди повідомленнями, що суддя Рівненського районного суду Олександр Штогун – нібито позаштатний співробітник “відділу спеціальних операцій” НАБУ." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Від імені Андрія Боровика невідомі “заспамили” українські суди повідомленнями, що суддя Рівненського районного суду Олександр Штогун – нібито позаштатний співробітник “відділу спеціальних операцій” НАБУ.

Рада громадського контролю при НАБУ наголошує: Андрій Боровик не писав подібних листів. Це підробка. Окрім самого члена РГК, про це свідчать підроблений підпис, неправильні контактні дані на конверті, помилка в назві самої РГК (“громадська рада”) та низка інших деталей.

Наразі Андрій Боровик не звертатиметься до поліції із заявою про злочин. Утім він залишає за собою таке право.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(408) "Андрій Боровик не писав подібних листів. Це підробка. Окрім самого члена РГК, про це свідчать підроблений підпис, неправильні контактні дані на конверті, помилка в назві самої РГК (“громадська рада”) та низка інших деталей." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Андрій Боровик не писав подібних листів. Це підробка. Окрім самого члена РГК, про це свідчать підроблений підпис, неправильні контактні дані на конверті, помилка в назві самої РГК (“громадська рада”) та низка інших деталей.

Джерело: rgk-nabu.org