3 грудня 30 кандидатів на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції склали тестування на загальні здібності та психологічне.

Вже у п’ятницю, 6 грудня, оголосять короткий перелік претендентів на очільника НАЗК. Члени комісії враховуватимуть результати тестів, написане есе та наявність питань до доброчесності.

Саме кандидати, яких комісія обере у п’ятницю, будуть допущені до співбесід. Наскільки нам відомо, інтерв’ю з претендентами мають відбутися 13-14 грудня. А вже до дня Святого Миколая комісія має зробити подарунок українцям — оголосити ім’я переможця конкурсу”, — розповів юридичний радник ТІ Україна Олександр Калітенко.

Нагадаємо, що ТІ Україна оприлюднила детальний аналіз досьє 29 кандидатів з 30. Винятком стала біографія кандидатки Ганни Соломатіної, оскільки організація підтримувала викривачку на початку її протистояння з НАЗК.

Так, організація виявила, що до 13 з 29 кандидатів (~45 %) є вагомі питання щодо е-декларування. Йдеться про можливі порушення вимог фінансового контролю. Найпоширеніші — некоректне декларування активів і невідповідність стилю життя задекларованим статкам.

Окремий блок — політичні зв’язки претендентів. Юристи виявили 9 кандидатур, які так чи інакше були пов’язані з політикумом.

Також ТІ Україна зафіксувала факти можливої неетичної поведінки 7 осіб, тобто фактично кожного четвертого. Зокрема це спроби тиску на суд, неетичні висловлювання, позови задля уникнення закону та відмова співпрацювати з медіа.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(340) "Вже у п’ятницю, 6 грудня, оголосять короткий перелік претендентів на очільника НАЗК. Члени комісії враховуватимуть результати тестів, написане есе та наявність питань до доброчесності." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Вже у п’ятницю, 6 грудня, оголосять короткий перелік претендентів на очільника НАЗК. Члени комісії враховуватимуть результати тестів, написане есе та наявність питань до доброчесності.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.