Transparency International Ukraine прагне підтримувати реформу у сфері реалізації публічної власності та розбудовувати екосистему ефективного управління державним і комунальним майном.

Саме тому ТІ Україна оголошує конкурсний відбір регіональних громадських організацій для співпраці. Відібрані ГО сприятимуть підвищенню ефективності управління публічним майном, зокрема через суспільний контроль над цими процесами.

Період співпраці: 1 листопада 2021 — 31 березня 2022 з можливістю подовження.

Відібрані громадські організації будуть:

  • проводити моніторинг публічних процедур малої приватизації та оренди державного та комунального майна через електронну торгову систему (ЕТС) Prozorro.Продажі згідно з методологією моніторингу;
  • скеровувати до організаторів та/або контролюючих органів звернення щодо виявлених під час моніторингу можливих порушень процедур малої приватизації та оренди національного та комунального майна;
  • контролювати процес обліку об’єктів комунальної власності у визначених регіонах України;
  • проводити тренінги для організаторів аукціонів про те, як успішно підготувати об’єкти державної і комунальної власності до малої приватизації та оренди;
  • збирати і комунікувати історії про успішний розвиток занедбаних у минулому об’єктів державної та/або комунальної власності після приватизації та оренди. 

Для реалізації зазначених завдань експерти Трансперенсі Інтернешнл Україна надаватимуть підтримку відібраним громадським організаціям. Зокрема після завершення конкурсу ТІ Україна організує 2 навчальні тренінги у Києві. Також у період співпраці відібрані громадські організації отримуватимуть фінансову та консультаційну підтримку щодо реалізації визначених завдань.

Вимоги для учасників конкурсного відбору:

  • громадська організація, яка має намір взяти участь у конкурсі, має бути зареєстрована згідно з вимогами законодавства України та внесена до Реєстру неприбуткових організацій;
  • наявність попереднього досвіду в антикорупційних заходах або діяльності (адвокація демократичних або антикорупційних ініціатив; впровадження інструментів електронної демократії; робота з відкритими даними; моніторинг публічних закупівель; моніторинг продажу та оренди державної та комунальної власності) буде перевагою.

Щоб подати заявку на участь в конкурсі, необхідно заповнити google-форму.

Дедлайн подачі:

Жовтень 10, 2021

У разі необхідності ТІ Україна залишає за собою право звертатися до апліканта на будь-якому етапі розгляду заявки за телефоном/адресою електронної пошти, вказаною в аплікаційній формі як контактна. 

Контактна особа: регіональний координатор напряму Андрій Богданенко [email protected]

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки й впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі та eHealth. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.