1 грудня 2021 року Transparency International Ukraine офіційно оголошує днем народження спільноти Dozorro.Sale. 

Це об’єднання громадських організацій, яке координуватиме ТІ Україна. Ми плануємо стежити за обліком та використанням комунальної власності та допомагати місцевим радам впроваджувати ефективні практики з розпорядження майном громад.

Разом з нами контролюватимуть сферу на місцях Львівський регуляторний хаб, Центр громадського моніторингу та досліджень, Хмельницька Ініціатива, ГО “Гідно” та Асоціація Політичних Наук.

Україна за останні роки дуже виросла як інноваційна держава, були цифровізовані публічні закупівлі та оренда і продаж державного й комунального майна. Але хороших інноваційних систем не досить, аби реформи реалізовувалися прозоро та антикорупційно. Жодна ІТ-система сама скарги до контролюючих органів не напише і тим паче не звернеться до суду щодо можливого порушення.

Саме тому у 2016-му ми створили проєкт DOZORRO, а сьогодні стартуємо із Dozorro.Sale. Настав час рухатися далі — і залучити українців до контролю не лише за закупівлями, але й управлінням майном.

Успіх використання суспільних активів залежить від залученості громади до контролю. А наша спільнота стане точкою входу для зацікавлених жителів громад.

Це вагомий крок на шляху до ефективної приватизації та оренди на місцях. Наша моніторингова спільнота громадських організацій стоятиме на варті справедливих правил гри в аукціонах з продажу та оренди майна. Сподіваємося, ми зможемо сприяти економічній вигоді для платників податків, і скоро українці відчують на собі результати роботи нашої спільноти,” — зазначила керівниця напрямку Христина Зелінська.

Наразі спільнота працюватиме у восьми регіонах. Мешканці Львівської, Чернівецької, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської та Одеської областей можуть звернутися до Dozorro.Sale з проханням провести моніторинг конкретного аукціону з малої приватизації або оренди комунального майна ([email protected]). 

Нагадаємо, що через систему Prozorro.Продажі станом на листопад 2021 року реалізовано публічних активів на понад 57 млрд грн. Prozorro.Продажі перетворились на ефективний інструмент бізнесу та громадськості для контролю за ринком публічної власності, отримавши визнання в Україні та за кордоном.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(155) "Успіх використання суспільних активів залежить від залученості громади до контролю" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Успіх використання суспільних активів залежить від залученості громади до контролю