Короткий опис справи

6 лютого 2019 року детективи НАБУ розпочали розслідування можливе зловживання службовим становищем директором Гутянського лісового господарства Віктором Сисою. Ішлося про можливе відчуження значних обсягів не облікованої деревини та продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому фірм.

30 жовтня 2019 року Сису затримали на пропозиції 100 тис. дол. детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за сприяння закриттю кримінального провадження

Склад судової колегії

Ногачевський В.В. (головуючий), Галабала М.В., Крикливий В.В.

 

Правова кваліфікація

Інкримінується ч. 3 ст. 369 КК України, тобто пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Хронологія розгляду справи

2 листопада 2019 року ВАКС обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

18 червня 2020 року з Офісу Генерального прокурора ВАКС отримав обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 52019000000000906.

19 червня 2020 року призначено підготовче судове засідання.

15 липня 2020 року розглянуто обвинувальний акт та продовжено дію запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

 

 

Стадія розгляду

підготовче провадження

Довідково

У липні 2020 року ТІ Україна за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні розпочала моніторинг справ Вищого антикорупційного суду. Цілі цього піврічного проєкту — підвищити ефективність роботи ВАКС, виявити сильні та слабкі сторони його діяльності та антикорупційної інфраструктури в цілому.

Юристи ТІ Україна відібрали для моніторингу кримінальні провадження, які охоплюють всіх суддів ВАКС. Ця справа — одна з них.