За версією слідства, екснардеп від Радикальної партії у щорічних е-деклараціях вніс завідомо недостовірні відомості. Скуратовський не вказав наявність у нього та членів його родини корпоративних прав у кількох підприємствах, фінансових зобов’язань та факт користування нежитловим приміщенням загальною вартістю понад 24 млн грн, а також користування автомобілем Mercedes-Benz S450 і нежитловим приміщенням вартістю 1,5 млн грн.

10 червня 2020 року розпочався судовий розгляд цього кримінального провадження. На судовому засіданні захисниками було заявлено відвід прокурору через його нібито упереджене ставлення до обвинуваченого. Суд відхилив дане клопотання сторони захисту.

Правова кваліфікація

Стаття 366-1 КК України (подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації).

Стадія

Судовий розгляд в першій інстанції.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(464) "Скуратовський не вказав наявність у нього та членів його родини корпоративних прав у кількох підприємствах, фінансових зобов'язань та факт користування нежитловими приміщеннями вартістю понад 24 і 1,5 млн грн, а також користування автомобілем Mercedes-Benz S450." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Скуратовський не вказав наявність у нього та членів його родини корпоративних прав у кількох підприємствах, фінансових зобов'язань та факт користування нежитловими приміщеннями вартістю понад 24 і 1,5 млн грн, а також користування автомобілем Mercedes-Benz S450.