Ця справа ВАКС “виросла” з адміністративного правопорушення Лади А. та Мелкумяна В. — водіння у нетверезому стані (ч. 1 ст. 130 КУпАП). Водії НІБИТО вирішили підкупити суддю.

Вони погодили суму, яку і передали іншою особою для “вручення” Молібозі. Так голова Дружківського міського суду отримав хабар від обвинувачених за неприйняття рішення про притягнення до адміністративної відповідальності.

Під чассудового розгляду захисниками порушника Мелкумяна, попри попереднє ведення справи державною мовою, яку обвинувачений розуміє, він висунув клопотання про залучення перекладача. І суд йому залучив перекладача. Другому обвинуваченому виділили безоплатну правову допомогу. 

Наразі судовий розгляд значно затягується, що призводить до суттєвого порушення визначених ст. 28 КПК України розумних строків. 

Кваліфікація

бом обвинуваченим інкримінується ч. 3 ст. 369 ККУ, що характеризується наданням пропозиції, обіцянки надати неправомірну вигоду, а також наданням неправомірної вигоди службовій особі, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Стадія

Підготовче провадження

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(282) "Голова Дружківського міського суду нібито отримав хабар від обвинувачених за неприйняття рішення про притягнення до адміністративної відповідальності" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Голова Дружківського міського суду нібито отримав хабар від обвинувачених за неприйняття рішення про притягнення до адміністративної відповідальності