Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексгубернатора Запорізької області Костянтина Бриля. За даними слідства, він не вказав у деклараціях елітне майно та доходи та загальну суму близько 43 млн грн.

Земельні ділянки, елітні будинки в Пущі-Водиці площею кілька сотень м², автомобілі Volkswagen Caddy та Toyota Camry 2017 року, доходи на загальну суму майже 35 млн грн, коштовні годинники та зброя. Про все це майно можна було б і не дізнатися, оскільки Костянтин Бриль ніби знехтував законом і не подав декларацію за 2015 рік. А ще не вказав численні активи в деклараціях за 2016-17 роки. Бриль був єдиним головою ОДА, чия декларація не з’явилася в реєстрі у 2016 році (Детальніше — у розслідуваннях «Схем» і Bihus.Info).

Окрім того, запорізькі журналісти з Громадського писали, що дружині Бриля належить квартира площею 222 м² в центрі Києва, 49 тис. гектарів мисливських угідь, взятих в оренду на 49 років, та ін.

27 серпня НАБУ повідомило підозрюваному та його захисникам про завершення досудового розслідування. За перебігом цієї справи ТІ Україна стежила з 2016 року, відколи НАЗК почало перевірку факту неподання декларації головою Запорізької ОДА.

 

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(261) "За даними слідства, ексгубернатор Запорізької області Бриль не вказав у деклараціях елітне майно та доходи та загальну суму близько 43 млн грн." ["quote_author"]=> string(0) "" }

За даними слідства, ексгубернатор Запорізької області Бриль не вказав у деклараціях елітне майно та доходи та загальну суму близько 43 млн грн.