01.11.2016

1 листопада 2016 року розпочав роботу моніторинговий портал DoZorro (dozorro.org). Платформа має на меті забезпечити ще більшу прозорість в системі електронних публічних закупівель. Головним інструментом DoZorro є створення унікальної бази даних реальних оцінок закупівельників, постачальників та окремих тендерів.

На порталі DoZorro об’єднуються зусилля держави, бізнесу, контролюючих органів та громадськості.  Ресурс зібрав найкращі світові та українські методики виявлення порушень в сфері державних закупівель. Всі учасники порталу отримують доступ до реальних дієвих юридичних інструментів оскарження сумнівних закупівель. Так, учасники тендерів зможуть оцінювати своїх партнерів по угодах і залишати розгорнуті відгуки. На основі цієї інформації буде автоматично формуватися рейтинг. А з профайлу кожного з них буде зрозуміло, наскільки конкретний користувач системи є добросовісним постачальником або закупівельником. Така систематизована інформація дозволить усім сторонам ухвалювати раціональні рішення у діяльності, пов’язаній з роботою в системі ProZorro.

Участь в презентації взяв заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Він звернув увагу на те, що сама по собі система ProZorro має потужні інструменти, які дозволяють дивитись всі дані по публічних закупівлях та знаходити порушення. Але моніторинг закупівель необхідно робити системно. “Портал DoZorro дозволяє консолідувати зусилля усіх сторін, зацікавлених у забезпеченні здорової конкуренції в сфері публічних закупівель. Порушники – як занадто креативні замовники, так і недобросовістні постачальники – тепер будуть як на долоні. Повідомляйте про порушення, пишіть відгуки, оцінюйте роботу – це в інтересах всіх нас як платників податків“, – закликав урядовець.

Портал створено і адмініструється організацією Transparency International Україна. Координатором виступає Кристина Гуцалова, яка свого часу в якості волонтера брала участь в запуску ProZorro. DoZorro напряму під’єднаний до бази даних ProZorro через відкритий АРІ, доступ до якого має кожен охочий. Перехід до функцій порталу буде доступним з електронних майданчиків, підключених до ProZorro. Таким чином DoZorro – це складова єдиної екосистеми, яка вибудовується довкола публічних закупівель в Україні. Директор Програми інноваційних проектів Transparency International Україна Віктор Нестуля відзначив: “З самого початку реформи публічних закупівель ми намагалися змінити бачення всіх користувачів системи. І пояснити, що всі вони – її клієнти. А у кожного клієнта повинна бути можливість залишити відгук й оцінити якість наданих сервісів. DoZorro є реалізацією такого принципу”.

Одними з перших спробувати функціонал DoZorro виявили бажання і представники київської міської влади. Заступник директора КП “Інформатика” Тетяна Коба під час презентації порталу заявила: “Результати роботи КМДА в державних електронних закупівлях в системі ProZorro довели всій Україні реалістичність прозорих закупівель. Ми активно співпрацюватимемо з ТІ Україна в проекті DoZorro та будемо розглядати можливість використання його даних при аналізі наших закупівель”.

Громадську ініціативу по створенню моніторингового порталу підтримав бізнес. В презентації взяла участь проект менеджер “ВЕКА Україна” Лариса Леончик. Співпрацювати з DoZorro пообіцяли і представники торгівельних електронних майданчиків Самвел Акобян (керівник проекту Держзакупівлі.онлайн) та Микола Жандоров (керівник zakupki.prom.ua).

Портал створено в рамках дворічної моніторингової програми, яка реалізується Transparency International Україна за підтримки Omidyar Network, Open Contracting Partnership та EBRD. Програма передбачає створення та розвиток моніторингової інфраструктури навколо системи електронних закупівель ProZorro. Окрім DoZorro розвиваються аналітичні інструменти на основі Qlik Sense (bi.prozorro.org) та Qlik View (bipro.prozorro.org), система автоматичних індикаторів ризику, розробляється та тестується новий підхід до здійснення моніторингу з використанням відкритих даних та постійно надається юридична підтримка усім користувачам екосистеми.