20 січня Комісія з відбору голови САП оголосила про початок відбору кандидатів на зайняття трьох вакантних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

У межах конкурсу відбудеться відбір кандидатів на такі посади:

  • керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури;
  • заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури;
  • керівник відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Оголошення про початок конкурсу має з’явитися на сайті Офісу генерального прокурора протягом трьох днів від прийняття комісією цього рішення. Конкурс вважається оголошеним з 25 січня 2021 року.

Також на засіданні 20 січня Комісія ухвалила порядок проведення конкурсу та методологію оцінювання кандидатів.

Нагадаємо, що перше своє засідання Комісія з відбору керівника САП провела ще у жовтні 2020 року. Відтоді члени комісії обрали голову та секретаря, визначилися із порядком голосування і наступні три місяці погоджували порядок та методологію проведення конкурсу. 

Саме в цей час проблема з відсутністю очільника такої важливої антикорупційної інституції постало особливо гостро. В тому числі через обмежені повноваження обмежені повноваження в. о. керівника САП Максим Грищука Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова неодноразово втручалася в хід резонансних розслідувань НАБУ-САП, ставлячи своїми діями під сумнів будь-яку незалежність цих інституцій. 

ТІ Україна вважає неприпустимими такі втручання в роботу НАБУ і САП, особливо — у настільки резонансних справах, та закликає Комісію з відбору якомога швидше провести прозорий конкурс й обрати нового незалежного керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(204) "Також на засіданні 20 січня Комісія ухвалила порядок проведення конкурсу та методологію оцінювання кандидатів." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Також на засіданні 20 січня Комісія ухвалила порядок проведення конкурсу та методологію оцінювання кандидатів.