Відбулося перше судове засідання у справі за позовом ТІ Україна щодо розсекречення вироку суду про конфіскацію $1,5 млрд.

27 листопада в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося перше судове засідання у справі щодо засекречення вироку Краматорського міського суду Донецької області від 28.03.2017 року у судовій справі №234/4135/7  (надалі – Вироку), за позовом Transparency International Україна проти Генеральної прокуратури України, Військової прокуратури сил АТО та ДП «Інформаційні судові системи». ТІ Україна просить суд визнати незаконними рішення по засекреченню судового Вироку, за яким було конфісковано 1,5 млрд доларів коштів «злочинної організації Януковича».

Суд задовольнив клопотання ТІ Україна про витребування у ГПУ рішень, якими був засекречений Вирок, а саме:

– постанови Військової прокуратури сил АТО від 21 березня 2017, якою ДП «Інформаційні судові системи» було зобов’язано не оприлюднювати текст Вироку;

– висновку держаного експерта з питань таємниць ГПУ про наявність у Вироку відомостей, що становлять державну таємницю у сфері державної безпеки і охорони правопорядку.

«Задоволення нашого клопотання є першим кроком на шляху до оприлюднення судового вироку у справі «грошей Януковича». Це важливо, адже публічність цього вироку дозволить пересвідчитися в тому, що не було порушень під час конфіскації коштів та унеможливить оскарження даного вироку у міжнародних судах», – підкреслив Максим Костецький, юрист ТІ Україна.

Тепер Генеральна прокуратура зобов’язана долучити до матеріалів справи рішення, якими було засекречено Вирок, та які оскаржує ТІ Україна.

У зв’язку з витребуванням доказів від ГПУ, розгляд справи відкладено. Наступне судове засідання відбудеться 19.12.2017 о 14:30. Запрошуємо журналістів на наступне судове засідання.

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна

м.т. 050-352-96-18,

e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org

Завантажити прес-реліз