21 лютого Солом’янський районний суд Києва ухвалив рішення залишити Новороздільську ТЕЦ Дубневичів під арештом. Про це розповів представник Трансперенсі Інтернешнл Україна із зали судового засідання.

Оскарження арешту Новояворівської ТЕЦ відбувалися торік. Тоді адвокати Дубневичів програли і першу інстанцію, і апеляцію. І якби зараз суд став на бік Дубневичів, ми, швидше за все, отримали б велику проблему. Власники ТЕЦ не мають ліцензії від НКРЕКП на постачання та переробку газу. А відтак майже 30 тисяч мешканців Нового Роздолу могли би залишитися без опалення”, зазначила юридичний радник ТІ Україна Катерина Риженко.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом САП завершило досудове розслідування можливого розкрадання газу на 1,4 млрд грн. У рамках цього провадження дві львівські ТЕЦ було арештовано та передано в тимчасове управління ПП «Гарант Енерго М».

Восени в містах Новояворівськ та Новий Розділ склалася критична ситуація з початком опалювального сезону. За інформацією АРМА, власники місцевих арештованих ТЕЦ (бенефіціарами ТЕЦ є народні депутаті Богдан та Ярослав Дубневичі) чинили перешкоди обраному державою управителю. Зокрема, вони демонтували обладнання, знищили технічну документацію та ввели в оману персонал підприємств, який припинив виходити на роботу.

Усупереч цьому арештовані ТЕЦ розпочали повноцінну роботу до початку морозів.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(282) "Власники ТЕЦ не мають ліцензії від НКРЕКП на поставку та переробку газу. А відтак майже 30 тисяч мешканців Нового Роздолу могли би залишитися без опалення." ["quote_author"]=> string(84) "Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна" }

Власники ТЕЦ не мають ліцензії від НКРЕКП на поставку та переробку газу. А відтак майже 30 тисяч мешканців Нового Роздолу могли би залишитися без опалення.

Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна