Про це 1 листопада заявив Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Антон Янчук під час конференції Transparency International Ukraine “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики”.

“Сукупний депозитний портфель АРМА у гривні, євро та доларах складає сьогодні  близько 350 мільйонів гривень. І наразі вже нараховано близько 35 мільйонів гривень відсотків”, — зазначив Антон Янчук.

За словами очільника АРМА, тільки за 2019 рік інституцією було розглянуто більше 1100 запитів правоохоронних органів на розшук та арешт майна корупціонерів. І такі масштаби є справжнім викликом для роботи Агентства.

Крім цього, Антон Янчук зазначив, що 1 листопада було закінчено перший етап випробувань прототипу реєстру арештованого майна. Ця система дасть змогу зрозуміти всім охочим, що відбувається з арештованим майном.

1 листопада відбулася конференція “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики”, організована Transparency International Ukraine. На цьому заході спікери та учасники обговорюють уроки та виклики, які постають перед Україною в питаннях боротьби з корупцією.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(313) "Сукупний депозитний портфель АРМА у гривні, євро та доларах складає сьогодні  близько 350 мільйонів гривень. І наразі вже нараховано близько 35 мільйонів гривень відсотків." ["quote_author"]=> string(21) "Антон Янчук" }

Сукупний депозитний портфель АРМА у гривні, євро та доларах складає сьогодні  близько 350 мільйонів гривень. І наразі вже нараховано близько 35 мільйонів гривень відсотків.

Антон Янчук

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.

 

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ