Приблизно 170 мільйонів гривень, якими хотіли підкупити керівництво НАБУ та САП, перерахували на потреби обороноздатності.

Таке рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. 19 квітня Вищий антикорупційний суд зняв арешт із коштів.

Хабар у $6 млн ніби хотіли дати ще влітку 2020 за закриття справи Миколи Злочевського — ексміністра екології часів Януковича.

5 млн мали віддати тодішньому керівнику САП Назару Холодницькому та керівнику головного підрозділу детективів НАБУ Андрію Калужинському. 

А один — віддати за посередництво та сприяння ексменеджеру Burisma Group Андрію Кічі, колишній очільниці організаційного департаменту ДФС Олені Мазуровій та звільненому першому заступнику начальника київської податкової Миколі Ільяшенку.

Раніше ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості з Оленою Мазуровою. Її визнали винуватою у вчиненні злочину щодо дачі хабаря, судді винесли вирок строком на 5 років позбавлення волі умовно з випробуванням у 2 роки.

Серед умов угоди Мазурову зобов’язали викрити ще двох інших учасників злочину, Андрія Кічу та Миколу Ільяшенка.

Символічно, що кошти, які могли належати злочинній організації Януковича і ко, котрі підтримували загарбницьку політику Кремля і захоплення наших територій, тепер підуть на захист наших земель.

Радіємо, що антикорупційні органи різним чином можуть сприяти перемозі Україні у війні!