Громадська організація “Трансперенсі Інтернешлн Україна” (далі – «TI Україна») оголошує тендер на закупівлю послуг з розробки та тестування нового функціоналу Публічного Порталу www.prozorro.sale.

  1. Термін надання послуг/виконання робіт: з 20 червня 2017 року по 31 липня 2017 року
  2. Очікуваний результат: Підписання контракту. Отримання послуг з розробки та тестування нового функціоналу Публічного Порталу http://www.prozorro.sale згідно Технічного Завдання (див. Додаток 1).
  3. Обов’язкові технічні та кваліфікаційні вимоги до предмета закупівлі:
Обов’язкові кваліфікаційні вимоги до постачальника товарів або виконавця робіт та послуг Документи, які підтверджують відповідність кваліфікаційним вимогам
1. Наявність досвіду роботи (мінімум три роки) з надання послуг з розробки веб-порталів. ·         Виписка з ЄДР або аналогічний документ

 

2. Референс-лист, що включає перелік корпоративних клієнтів з телефонами контактних осіб. ·         Додаток № 1 до Тендерної пропозиції: «Референс-лист, що включає перелік корпоративних клієнтів з телефонами контактних осіб».
3. Інформація щодо розроблених веб-сайтів за 2016 р.:

·         Технології які використовувались при створенні веб-порталів

·         Підтверджене портфоліо з розробки і супроводу веб-порталів, аналогічних за масштабом

·         Додаток № 2 до Тендерної пропозиції: «Перелік, кількість та якість розроблених веб-порталів у 2016 р. та технології що були використані».

 

4. Наявність в штаті компанії:

  • Web-дизайнер
  • Верстальник (досвід роботи 2+ роки, досвід роботи з адаптацією під популярні мобільні пристрої)
  • Web-розробник (досвід роботи з сайтами побудованими на базі Laravel PHP Framework / October CMS)
  • Розробник баз даних (досвід роботи з Elasticsearch, Lucene)
  • Координатор проекту
·         Тендерна пропозиція
5. Право на здійснення підприємницької діяльності за законодавством України
  • Сканкопія Статуту (для юридичних осіб)
  • Документ, що підтверджує право на підписання договору.

* До оцінювання згідно критеріям оцінки допускаються тендерні пропозиції, які відповідатимуть обов’язковим технічним та кваліфікаційним вимогам. Невідповідність хоча б одній з технічних та технічних вимог тендерної пропозиції учасника призводить до автоматичної повної дискваліфікації такої тендерної пропозиції.

  1. Критерії оцінки тендерних пропозицій, які відповідатимуть обов’язковим технічним та кваліфікаційним вимогам, та їх вагові коефіцієнти:
Критерій оцінки Ваговий коефіцієнт Документи, які підтверджують відповідність критерію
1. Вартість робіт 60 Тендерна пропозиція
2. Технології, що були використані при розробці веб-порталів у 2016 році, перелік та кількість створених веб-порталів. 30 Додаток № 2 до Тендерної пропозиції: «Перелік, кількість та якість розроблених веб-порталів у 2016 р. та технології що були використані».
3. Досвід, рекомендації. 10 Додаток № 1 до Тендерної пропозиції: «Референс-лист, що включає перелік корпоративних клієнтів з телефонами контактних осіб» та рекомендаційні листи (у разі наявності).

 

 

 

Додаткова інформація (заповнюється у разі необхідності):

  • Учасник конкурсних торгів обов’язково повинен додатково надавати інформацію у відповідності до додатків, що зазначені в технічних та кваліфікаційних вимогах;
  • Вартість послуг виконавця визначається без ПДВ.

TI Україна залишає за собою право в момент визначення переможця тендеру рекомендувати переможцю збільшити або зменшити на 15% обсяг послуг з відповідною зміною ціни або інших умов тендерної пропозиції.

ТЕНДЕРНА ПРОПОЗИЦІЯ МАЄ ВКЛЮЧАТИ В СЕБЕ:

  1. Заповнена форма Тендерної пропозиції (форма додається).
  2. Виписка з ЄДР або аналогічний документ.
  3. Сканкопія Статуту і витягу з протоколу про призначення керівника (для юридичних осіб).
  4. Документ, що підтверджує право на підписання договору.
  5. Рекомендаційні листи від корпоративних клієнтів за 2016 роки (у разі наявності).
  6. «Референс-лист Додаток № 1, що включає перелік корпоративних клієнтів з телефонами контактних осіб».
  7. Додаток № 2 до Тендерної пропозиції: «Перелік, кількість та якість розроблених веб-порталів у 2016 р. та технології що були використані».

ПОСАДОВІ ОСОБИ ЗАМОВНИКА, УПОВНОВАЖЕНІ ЗДІЙСНЮВАТИ ЗВ’ЯЗОК З УЧАСНИКАМИ ТОРГІВ

Додаткову інформацію можна отримати:

Євген Білик, проектний менеджер ТІ Україна

е-mail: [email protected]

Сергій Кулик, ІТ координатор проекту ProZorro.Продажі

е-mail: [email protected]

 

ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ТЕНДЕРНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Форма тендерної пропозиції додана до оголошення.

Тендерні пропозиції надсилайте у електронному вигляді на адреси [email protected] та [email protected] з приміткою «Тендер на закупівлю послуг з розробки та тестування нового функціоналу Публічного Порталу www.prozorro.sale».

ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ТЕНДЕРНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ УЧАСНИКА ТОРГІВ

  • Учасники мають подавати пропозиції у електронному вигляді.
  • Надані сканкопії документів мають бути розбірливими та якісними.
  • Відповідальність за достовірність наданої інформації в своїй тендерній пропозиції несе учасник.
  • Строк дії тендерної пропозиції повинен становити не менше 30 днів з дати закінчення терміну надання пропозицій.
  • Тендерна пропозиція має бути отримана TI Україна у електронному вигляді.
  • У разі, якщо тендерна пропозиція надійшла після спливу кінцевого терміну приймання тендерних пропозицій, то така пропозиції не приймається до оцінки.
  • До участі у оцінці тендерних пропозицій Комітетом із затвердження закупівлі допускаються тендерні пропозиції, які повністю відповідають умовам Оголошення та формі тендерної пропозиції.

ТЕНДЕРНІ ПРОПОЗИЦІЇ ПРИЙМАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ АДРЕСУ:

[email protected] та [email protected]

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН ПРИЙМАННЯ ТЕНДЕРНИХ ПРОПОЗИЦІЙ ВІД УЧАСНИКІВ ТОРГІВ:

19 червня 2017 року, до 10:00 год. 00 хв. за київським часом.

РОЗКРИТТЯ ТЕНДЕРНИХ ПРОПОЗИЦІЙ УЧАСНИКІВ ТОРГІВ ВІДБУДЕТЬСЯ:

19 червня 2017 року, о 12:00 год. 00 хв. за київським часом.

Додаткова інформація (заповнюється у разі необхідності):

  • Учасник конкурсних торгів обов’язково повинен додатково надавати інформацію у відповідності до додатків, що зазначені в технічних та кваліфікаційних вимогах;

 

TI Україна залишає за собою право в момент визначення переможця тендеру рекомендувати переможцю збільшити або зменшити на 15% обсяг послуг з відповідною зміною ціни або інших умов тендерної пропозиції.

Найбільш вигідна тендерна пропозиція визначається Комітетом із затвердження закупівлі TI Україна серед тендерних пропозицій, які відповідають умовам цього Оголошення та умовам Тендерної пропозиції, згідно критеріїв оцінки, які зазначені у тендерній пропозиції.

Визначення переможця даної процедури закупівлі відбудеться протягом 3 (трьох) робочих днів з дати відкриття тендерних пропозицій з можливістю подовження цього строку за необхідності письмового уточнення інформації, яка міститься у тендерних пропозиціях, не більше ніж на 2 (два) робочих дні.

Результати процедури закупівлі буде повідомлено всім учасникам не пізніше 5 (п’яти) робочих днів з дати прийняття рішення про визначення переможця шляхом оприлюднення на веб-сайті TI Україна https://ti-ukraine.org/ та шляхом надсилання відповідних повідомлень учасникам тендеру поштою або електронною поштою. Переможцю процедури закупівлі упродовж 5 (п’яти) робочих днів, з моменту визначення його переможцем, буде надіслане повідомлення електронною поштою про акцепт його пропозиції.

TI Україна залишає за собою право вимагати від учасників конкурсних торгів (тендеру) додаткові матеріали або інформацію, що підтверджують відповідність окремих положень пропозицій вимогам специфікації та юридичної особи, як учасника даних конкурсних торгів.

Учасники конкурсних торгів погоджуються з тим, що TI Україна не повертає матеріали, подані на будь-якій стадії проведення конкурсних торгів.

 

Технічне завдання на розробку та тестування нового функціоналу Публічного Порталу www.prozorro.sale

Цілі

Збільшення відсотку користувачів, які переходять на електронні майданчики після перегляду сторінки лоту (сторінки лотів вже переглядає достатньо користувачів)

https://prozorro.sale/auction/UA-EA-2017-05-05-000031-c/ – приклад лоту з першої центральної бази даних (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб)

https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2017-05-03-000002/ – приклад лоту з другої центральної бази даних (інше державне майно). У випадку, якщо існуючі посилання вже не актуальні (аукціон завершився або не відбувся), для вивчення можна використовувати будь який лот у статусі ‘Період прийому пропозицій’

Терміни виконання

20/06/2017 – 31/07/2017

Необхідні ресурси

  • Web-дизайнер
  • Верстальник (досвід роботи 2+ роки, досвід роботи з адаптацією під популярні мобільні пристрої)
  • Web-розробник (досвід роботи з сайтами побудованими на базі Laravel PHP Framework / October CMS)
  • Розробник баз даних (досвід роботи з Elasticsearch, Lucene)
  • Координатор проекту

Задачі

Розробка та тестування нового фукнціоналу публічного порталу в період 20/06/2017 – 31/07/2017. Приклад задач знаходиться у розділі “Приклад пропозіцій для реалізації та тестування” цього документу. Список задач є неповним та може змінюватись в залежності від досягнення цілей. Задачi виконуються у координації з поточним розробником порталу.

Поточні показники Публічного Порталу

За квітень:

  • Сеанси 29 705
  • Користувачі 12 600
  • Перегляди сторінок 106 876
  • Сторінок за сеанс 3,60
  • Сер. тривалість сеансу 00:05:22

Коефіцієнт конверсії – відсоток відвідувань Публічного Порталу, результатом яких стала конверсія до цілі.

  1.  Перегляд Оголошення про проведення відкритих торгів  70,42%
  2.  Перехід на Майданчик  5,54%

З графіку за останні 4 місяці можемо побачити, що відсоток перегляду оголошення про проведення відкритих торгів (відвідування сторінки аукціону) постійно зростає https://gyazo.com/9adac8628c4464505d77fc19d2905b7d

З огляду на  ці дані, є сенс працювати над відвідуваністю Порталу та переходами на Майданчик (розвитком сторінки Аукціону) і поки не змінювати інші частини Порталу.

 

Приклад пропозицій для реалізації та тестування

Сторінка лоту

  1. Виводити пропозицію пройти опитування для користувачів, які переглянули кілька сторінок і не перейшли на Майданчик
  2. Кнопка Подати пропозицію
    1. Привести назви до одного вигляду (Подати пропозицію\Взяти участь …)
    2. Кольори кнопки. Зробити помітніше, експерименти з кольорами
    3. “Плаваюча” кнопка при русі вниз-вгору сторінкою https://gyazo.com/9696ede5b2005492cc350de8edc7a44f
    4. Прибрати контакти з блоку з кнопкою
    5. Додати інформацію про кінцевий строк прийому пропозиції (дата проведення плюс лічильник Залишилось ХХ днів ХХ:ХХ годин )
  3. Ціна
  4. Підказка про те, як формується ціна лоту (при наведенні на ціну або на іконку ? поряд з ціною)
  5. Спробувати вивести ціну з дисконтом (в залежності від поля Лоти виставляються (поле tenderAttempts))
  6. Спробувати зрозуміти, що саме заважає придбати: не подобається ціна, не подобається актив, мало даних про актив, чи проблема в зручності користування? Кнопка з опитуванням для отримання відгуків про ціну/зручність користування
  7. Блок Майданчики
  8. Щоб обрати Майданчик, треба знати чим вони відрізняються. При цьому виводити рейтинг чи ще якось розділяти ми не можемо, щоб не було звинувачень у преференціях конкретним майданчикам
  9. Подати пропозицію Оберіть один з майданчиків, щоб взяти участь в аукціоні
    1. https://prozorro.sale/pokupcyam – додати посилання
    2. При переході в шапці залишати коротку інформацію про лот, щоб можна було повернутись назад
  • Має бути заклик до дії. Оновити текст в блоці
  1. Додати підказку зі стислою інформацією зі сторінки https://prozorro.sale/pokupcyam
  1. Додаткова інформація про лот
    1. Документи.
      1. Виводити кнопку зверху, рух вгору-вниз до документів.
      2. Аналітика завантаження документів, додати лічильники на посилання
    2. Період прийому пропозицій
      1. Зробити зрозумілішим для користувача, скільки загалом є стадій. Виводити поточну стадію і інформацію про переходи у наступні
      2. Біля кнопки Подати пропозицію вивести інформацію про кінцевий час подання пропозиції
        1. Лічильник, скільки залишилось часу на те, щоб взяти участь
      3. Нова кнопка Задати питання (Уточнити інформацію про лот) зверху, біля текстового опису лоту. Поступовий перехід до блоку Майданчики при натисканні.
        1. Аналітика натискань на кнопку
      4. Додати блок з меню на сторінці аукціону
      5. Оптимізувати розташування блоків на сторінці. Зверху виводити лише основні
      6. Згорнути інформацію з частини блоків
        1. Документація
        2. Періоди
  • Інформація про замовника
  1. Heat map сторінки. Знайти і прикрутити інструмент для аналізу. Не yandex.metrika
  2. Блок Схожі лоти
    1. Або на стороні порталу, або реалізувати пошук на стороні індексу. Відправляємо ID лоту в індекс – отримуємо 3 схожих лоти
    2. https://jira.prozorro.org/browse/PSALEPORT-10 – варіанти відбору схожих лотів, для початку
  3. Сегменти користувачів. Різний опис лоту для різних типів користувачів. Окремо подумати про можливість розділення користувачів на окремі сегменти

Головна

  1. Замість стандартної заглушки, показувати зображення в залежності від категорії
    1. Потрібен дизайнер. Розписати основні категорії. Попередня кількість основних категорій (нерухомість, земля, кредити фізичних осіб з заставою і т.д.) – 15
  2. Зробити зрозумілий фільтр по класифікатору.
    1. https://gyazo.com/42b27f3adf8ea3508dbdcc5df5afc629 – приклад для орієнтування
  3. Додати підказки біля фільтрів https://gyazo.com/86675f84877dab4a5fd07c91ca58b774
  4. Оновити Блок Майданчики на головній та в інших місцях, крім сторінки аукціону
    1. Додати фільтр над лого Активи: Всі | Фонд гарантування | Прозоро.Продажі (Майно)
      1. В адмінці налаштування вже є, виводити відповідно до налаштувань.

Емулятор аукціона

Необхідно розробити інтерактивну симуляцію існуючої моделі аукціону. Завдання нижче не є остаточним та може змінюватись.

  1. При натисканні на посилання Учасник потрапляє на сторінку, на якій йому демонструють початкову вартість лоту (X, формується випадково в межах Z+-15%) та пропонують зробити закриту цінову пропозицію / sealed bid (>= X)
  2. Після введення закритої цінової пропозиції Учасник потрапляє на сторінку схожу на існуючий модуль аукціону (link).
    1. Крім Учасника в аукціоні беруть участь два боти. Обидва боти роблять закриту цінову пропозицію в розмірі (B).
      1. Бот 1 може ходити у всіх трьох раундах електронного аукціону, але не може збільшувати початкову вартість лоту (X) більше ніж на (A) відсотків за всі три раунди аукціону. При цьому кожного раунду він збільшує останню відому найбільшу пропозицію на (B) відсотків. При цьому якщо збільшення неможливе (X+A<X+B1+B2+B3), Бот 1 перестає робити ставки.
      2. Бот 2 може ходити у всіх трьох раундах аукціонів з вірогідністю (C) відсотків. Бот 2 намагається перевищити останню відому найбільшу пропозицію на (B) відсотків. Якщо Бот 2 перестає ходити в будь-якому раунді, він закінчує участь в аукціоні, таким чином, що в кожному наступному раунді його ставка не змінюється.
    2. Час на раунд для Учасника – 3 хвилини. Час на раунд для Бота 1 і Бота 2 – 5 секунд. Пауза між раундами – 5 секунд.
      1. Якщо Учасник зробив ставку швидше ніж за 3 хвилини, його ставка приймається і крок переходить наступному учаснику (Боту 1 чи Боту 2).
    3. В ході аукціону Учасник або Боти не можуть робити ставки менше за свої попередні + мінімальний крок. Учасник може пропустити крок і тоді його ставкою буде вважатись ставка зроблена в попередньому раунді або закрита цінова пропозиція (що відбулось пізніше).
    4. Раундів аукціонів – 3.
    5. По завершені на сторінці аукціонів формується загальний рейтинг від більшої до найменшої ставки, Боти деанонімізуються. При співпадінні ставок перевага надається тій, що була зроблена раніше.

Константи:

  • X – початкова вартість лоту
  • Z – константа для формування початкової вартості лоту
  • A – гранична межа відсотку для збільшення цінової пропозиції Ботом 1
  • B – гранична межа відсотку для кроку Бота 1 та 2
  • C – вірогідність кроку Бота 2
  • D – мінімальний крок аукціону, дорівнює 1% від X.

 

Довідкова інформація:

Відео-запис реального аукціону: https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=hTVDRdrZfYI

Сторінка цього аукціону: https://ea2.openprocurement.auction/auctions/9994ea1ae5ed412eb7e7d97052420869

 

Завантажити форму тендерної пропозиції