Українське представництво всесвітнього антикорупційного руху Transparency International запрошує представників міської влади Маріуполя до реєстрації на тренінг  «Як покращити показники Маріуполя в рейтингу прозорості міст». Він відбудеться у рамках проекту «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні». Представники ТІ Україна проведуть захід 23 жовтня з 9 до 19 у готелі «Посейдон» за адресою: Маріуполь, Приморський бульвар, 19.

Зареєструватися на тренінг можна за посиланням: http://bit.ly/2ysvck6. Дедлай – 19 жовтня, 12.00.  Кількість учасників обмежена. Учасники, які візьмуть участь у тренінгу, повідомлять про це заздалегіть.

Маріуполь посідає у Рейтингу прозорості 100 міст України 57 місце. Місто отримало лише 28 балів зі 100. Саме тому ТІ Україна вирішила працювати над зменшенням корупційних ризиків, підвищувати підзвітність влади саме у цьому місті. Також проектом передбачено поширення позитивного досвіду з прозорості серед представників влади Мелітополя, Сєвєродонецька та Ірпеня. У цих містах також будуть проводитися аналогічні тренінги.

Навчальний захід для представників влади Маріуполя проведе експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай. Учасників навчать, як підвищувати прозорість різних сфер відповідальності влади, розкажуть, як досягти прозорості у сферах інформації про роботу місцевої влади, доступу та участі, у сфері комунального майна, грантів та фінансів, а також продемонструють найкращі практики прозорості у сфері землекористування.

Тренінг покликаний збільшити розуміння посадовців Маріуполя принципів підзвітності, а також підвищити культуру прозорості серед муніципалітету. Представники ТІ Україна хочуть започаткувати діалог з органами місцевої влади для втілення рекомендацій з покращення прозорості.

Сьогодні в Україні відбувається процеси децентралізації, які передбачують передачу повноважень та бюджетних надходжень на місцевий рівень. І хоча завдяки цьому процесу місцеві бюджети стали більш незалежними, корупційні ризики залишаються однією з ключових загроз для ефективного місцевого самоврядування. Тому ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників влади на містах до прозорості та підзвітності.

Проект «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні» виконується ТІ Україна у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.

Завантажити прес-анонс