Transparency International Україна стала інституційним партнером 4th European Congress of Local Governments, який пройде у Кракові 26-27 квітня 2018 року. Захід є платформою для зустрічей та для обміну думками місцевих та регіональних лідерів з державними управлінцями, неурядовими організаціями та бізнесом.

Організатори Конгресу зазначають, що саме соціальна та економічна взаємодія між європейськими регіонами та містами є рушієм політичних та економічних змін на континенті і саме зараз регіони та міста мають солідаризуватися та об’єднатися на шляху до позитивних змін.

Програма складається з 5 тематичних треків, що включають понад 60 подій: тематичні блоки, панельні дискусії, семінари, лекції, презентації та прийоми.

Transparency International Україна на Конгресі представить свою роботу у сфері підвищення прозорості місцевого самоврядування. У рамках заходу менеджерка проекту «Прозорі міста» Катерина Цибенко виступить з презентацією на тему «Як громадські організації можуть успішно сприяти підвищенню прозорості та ефективності місцевого самоврядування». Катерина розкаже про досвід TI Україна, про Рейтинг прозорості міст та навіщо він потрібен, яким чином міста можуть змінюватися на краще за допомогою впровадження прозорих практик та що виграє громада від покращення показників у рейтингу.

Нагадаємо, що проект «Прозорі міста» також було представлено на Міжнародному Економічному форумі, що відбувся 13-14 березня цього року в Жешуві в тематичному блоці “Чому реформа децентралізації не змінює Україну”.