Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International та Фундація DEJURE запрошує правників, журналістів, активістів та представників місцевої влади на експертну дискусію з питання судової реформи та створення Вищого антикорупційного суду в Україні.

Захід відбудеться 28 серпня 2017 року о 10:00 у Wall Street Hotel за адресою: м. Одеса, провулок Віце-Адмірала Жукова, 12.

Незважаючи на високу оцінку Президентом процесу створення Верховного Суду,  проміжні результати конкурсу до цього органу загрозливі – до його складу можуть потрапити щонайменше 30 недоброчесних кандидатів.

В той же час, політично вмотивовані сили впливають на судові вироки, особливо у справах, пов’язаних з корупцією. У результаті – суспільство не довіряє існуючій судовій системі, а корупціонери лишаються безкарними. Саме тому існує критична потреба у створенні незалежного Вищого антикорупційного суду, який буде здійснювати розгляд справ, підслідних НАБУ.

Як саме має функціонувати нова інституція? Яким чином повинен здійснюватися відбір суддів в антикорупційний суд? Як громадськість та преса можуть запобігти обранню недоброчесних кандидатів у Верховний Суд? Як спільна робота журналістів та активістів може допомогти очистити решту судової системи від сумнівних суддів? Саме на ці питання дадуть відповідь учасники дискусії.

Учасники обговорення:

  • Маркіян Галабала – адвокат, експерт Реанімаційного пакету реформ;
  • Михайло Жернаков – керівник Фундації DEJURE, член Громадської ради доброчесності, член Ради Реанімаційного пакету реформ;
  • Ірина Шиба – менеджер проектів Фундації DEJURE;
  • Ярослав Юрчишин – виконавчий директор Transparency International Україна, співголова Реанімаційного проекту реформ;
  • Максим Костецький – юридичний радник Transparency International Україна, керівник проекту «Громадська підтримка запуску антикорупційного суду»

Для участі у заході просимо вас до 25 серпня зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/forms/kAwpIWaoAkHio1C13

Організатори забезпечують харчування та роздаткові інформаційні матеріали.

З усіх питань, пов’язаних з організацією заходу, а також журналістам для акредитації просимо звертатися за номером телефону: 0638874630 – Максим Костецький.

Захід відбувається за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки в рамках Transition Promotion Programme. Інформація, висвітлена під час проведення заходу, може не відображати офіційної позиції Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Завантажити прес-анонс