10.11.2016

Transparency International Україна разом з ГО «Родини Героїв Небесної Сотні» нагородять найсміливіших громадських антикорупціонерів року. Ця відзнака має підтримати тих, хто, як і Герої Небесної Сотні, не боїться йти проти корумпованої системи і відкрито бореться за свої права.

Конкурс розпочато з 10 листопада, заявки приймаються до 25 листопада 2016 р. включно. Кандидатів на премію може номінувати кожен, так само вони можуть податися самостійно. Для цього потрібно заповнити заявку. Журі у складі представників родин Героїв Небесної Сотні та Transparency Intenational Україна обере переможців за трьома номінаціями:

1) Журналіст-розслідувач

2) Супротивник системи

3) Антикорупціонер (від влади)

Вручення відзнак відбудеться 9 грудня, під час святкування Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Премія за найкращу антикорупційну ініціативу носить ім’я Героя Небесної Сотні Юрія Поправки, який був завзятим антикорупціонером. 19-річний Юрій навчався заочно на факультеті соціології та права Київського політехнічного інституту, працював у одному з відділень Ощадбанку України в місті Києві. Під час Революції Гідності спочатку його було зараховано до 23-ї сотні Самооборони Майдану, згодом Юрій приєднався до «Правого сектору». Навесні 2014 року разом з трьома товаришами Юрій вирушив до Слов’янська, де у квітні потрапив у полон до терористів та загинув від страшних тортур. Разом із тілом Юрія також було знайдено тіла іще двох убитих Героїв Небесної Сотні – Володимира Рибака з міста Горлівки та Юрія Дяковського з міста Стрия.

Антикорупційна відзнака імені Юрія Поправки буде найкращим способом ушанувати його пам’ять та підкреслити, що його подвиг не був даремним. Організатори премії прагнуть підтримати активних людей на місцях, які не можуть жити в корумпованому середовищі та борються з ним попри все.

Якщо Вам відомі приклади такої боротьби, будь ласка, подавайте заявки. Чекаємо Ваших номінацій! Зробімо героїв-антикорупціонерів відомими!